Foto: screenshot Delphi Economic Forum

Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, posetio je sinoć Zaječar u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore koji će biti održani 17. Decembra.

On je istakao da oni nisu bili za izbore, ali da će učestvovati.

“Mi nismo bili za izbore, ali kada su raspisani – mora se izaći. Morate izaći na utakmicu i truditi se da date što više golova”, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, problemi sa kojima se naše društvo suočava, su višedecenijski, a neki i viševekovni.

Dodaje da oni svoju politiku nisu promenili, pošto se temelji na dva principa – socijalizam i patriotizam.

On kaže da je to vreme bilo potpuno drugačije od današnjeg.

“Posle 5. oktobra u naletu liberalnog kapitalizma, vrednosti su se promenile. Preduzeća su rasprodata, fabrike zatvorene, radnici su dobili otkaze, a penzionerima promenjena formula za davanje penzije, uvedene su školarine, a zdravstvena zaštita nije jeftina”, kaže Dačić.

Dačić kaže da je drugi njihov princip – patriotizam.

“Sve ćemo uložiti u zaštitu državnih interesa. To nije lako, zato što postoje kontinuirani pritisci. Gospodin Šainović može da potvrdi da pritisci traju od devedesetih godina. Ceo naš pokret sa Miloševićem je nastao zbog teškog stanja srpskog naroda u bivšoj Jugoslaviji”, ističe predsednik SPS-a.

Ističe da je njihov cilj da sa Srpskom naprednom strankom imaju većinu na parlamentarnim izborima.

“Ne mogu se praviti koalicije sa lažnim levičarima, i lažnim patriotama, mi smo dva različita sveta.Treba se znati da sve sada koje imamo na političkoj sceni, imali smo i 5. oktobra. Opozicija se drugačije zove, ali to je DOS. Shvatite da 17. Decembra, nisu samo izbori, već je to nastavak izbora 24. Septembra 2000. godine. Taj 5. Oktobar je naneo velika zla Srbiji. Izručili su Miloševića, Šainović je u Hagu proveo silne godine, ali nije izdao zemlju i narod. Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament”, poručio je Dačić i dodaje:

“Zato vas pozivam da 17. decembra završimo priču sa DOS-om. Smatramo da je Vučić predsednik, a Dačić premijer, najbolja opcija za Srbiju. Da li će to biti, zavisi koliko ćemo glasova osvojiti”.

Reklame