Put Zaječar – Lubnica saniran je od 25. do 29. juna 2018. godine, ali više puta do sada dolazi do pucanja asfalta na jednoj deonici. Takođe 7. avgusta 2020. godine, uređen je teren u Lubnici, ali asfalt je i tamo počeo da puca, nekoliko dana nakon završenih radova. Posle godinu dana sve je više pukotina, a od obećanja da će popraviti radove, nema ništa.

U delu puta pred ulazak u selo Lubnica, asfalt je počeo da propada. Nadležne službe pokušale su više puta da reše ovaj problem, ali nakon sanacije uvek dolazi do otvaranja još veće rupe.

Pucanje asfalta prozrokovalo je klizište koje, prema navodima meštanina, nije sanirano pre asfaltiranja ove deonice puta.

Sasvim je izvesno da će predstojeća zima uticati na dalje propadanje puta, što će doneti dodatne neprilike stanovnicima Lubnice i uticati na bezbednost svih učesnika u saobraćaju koji se kreću ovom deonicom.

  Teren u Lubnici

Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Lubnica, nakon više od jedne decenije, dobijo je novi izgled. Nakon uređenja prostora oko samog terena i pripreme podloge za finalne radove, prostor od oko 800 kvadratnih metara je asfaltiran, postavljeno je novo osvetljenje, a prema tadašnjim rečima nadležnih, radovi će biti zaokruženi obeležavanjem samog terena i postavljanjem novih golova i koševa.

Samo 12 dana nakon renoviranja terena došlo je du pucanja asfalta. U rehabilitaciju podloge, novu led rasvetu i obnovu sprava na sportskom terenu već je uloženo preko dva milona dinara, a kako je tada naveo Ničić, izvođaču radova je naloženo da se otkloni nekoliko sitnih nepravilnosti.

Godinu dana kasnije asfalt nastavlja da puca, a izvođač radova nije sanirao sitne nepravilosti, kako pucanje asfalta naziva gradonačelnik.

Reklame