Nakon vesti da će se OFK Beograd „preseliti“ u Zaječar i u ovom gradu, 250 kilometara udaljenom od Stare Karaburme, biti domaćin u slučaju plasmana u Superligu Srbije, OFK Beograd se oglasio saopštenjem.

Saopštenje OFK Beograda prenosimo u celosti i bez izmena:

„OFK Beograd želi u Super ligu i zato obnavljamo Omladinski stadion i spremamo ga za standarde najvećeg stepena srpskog fudbala.

Zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su OFK Beograd i fudbalska romantika ponovo u modi, kao i da naš klub krupnim koracima grabi ka Mozzart Bet Superligi.

Želja svih u klubu je da obezbedimo superligaški status već od naredne sezone, za šta imamo dobre šanse zahvaljujući činjenici da na startu plej-ofa zauzimamo prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa 62 osvojena boda. Potrudićemo se da šampionat završimo na najbolji mogući način i tako opravdamo visoka očekivanja naše publike i vernih navijača.

Dok radimo na ostvarenju tih planova, vršimo rekonstrukciju Omladinskog stadiona na Karaburmi koji je izgrađen 1957. godine, jer želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala, prvi put posle 2016. godine.

Da bi se stadion doveo u stanje u kom će moći da ugosti ekipe iz Superlige potrebno je da se izvrše temeljni radovi na unapređenju infrastrukture, instalacija, svlačionica, dela tribina, prostora za medije, medicinskog bloka, i drugih prostorija. Dok se ti radovi ne završe, naš klub će privremeno igrati utakmice van Karaburme.

Cilj nam je da se što pre vratimo na Omladinski stadion i da sezonu nastavimo igrajući na objektu u potpuno novom ruhu, po standardima koji se očekuju od kluba kao što je OFK Beograd“, navedeno je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama Romantičara.

Izvor: Sportklub

Reklame