Reklame

Kraj novembra u Zaječaru obeležilo je Gradsko takmičenje učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u košarci i basketu 3X3. Najpre su svoje umeće u igri pod obručima pokazali osnovci na takmičenjima održanim u gradu na Timoku 22. i 25. novembra. Organizator je bio Zaječarski savez za školski sport, a utakmice su odigrane u sali OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, piše Glassporta.rs.

Lovorike su sada već tradicionalno ponele učenice Osnovne škole „Đura Jakšić“ u ženskoj i njihovi vršnjaci iz OŠ „Ljuba Nešić“ u konkurenciji učenika.

Nadmetanje srednjoškolaca održano je u sali Gimnazije 29. i 30. novembra. Učenice Ekonomsko-trgovinske škole trijumfovale su u ženskoj konkurenciji u oba takmičenja, dok su kod učenika pobedu u košarci odneli učenici Tehničke škole, dok je ekipa Gimnazije osvojila prvo mesto u basketu 3X3.

Pobedničke ekipe obezbedile su plasman na Okružno takmičenje, gde će odmeriti snage sa najboljim školskim timovima iz Knjaževca, Boljevca i Sokobanje. Prema rečima odgovornih u Zaječarskom savezu za školski sport (ZŠS), sledeći krug takmičenja biće održan sredinom decembra.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame