foto: pixabay
Reklame

Gradsko takmičenje učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u odbojci održano je minule nedelje u Zaječaru, piše Glassporta.rs.

Organizator je bio Zaječarski savez za školski sport, a utakmice su odigrane u sali OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, gde su svoje umeće pokazali osnovci, dok su Gimnazija i Tehnička škola ugostili srednjoškolsko takmičenje.

Jako zanimljivo bilo je u pionirskoj konkurenciji, gde je posle nekoliko sušnih godina do prvog mesta stigla domaća ženska ekipa OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, dok su u muškoj konkurenciji do plasmana na Okružno takmičenje stigli učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Dupli trijumf Gimnazije koja je slavila i u muškoj i u ženskoj konkurenciji obeležio je decembarsko takmičenje srednjoškolskih ekipa, a interesantno je da je oba puta u finalu savladana Tehnička škola. Najinteresantniji meč viđen je u polufinalnom duelu ženskog dela programa, gde su kasnije pobednice iz redova zaječarske Gimnazije u tri seta slavile protiv vršnjakinja iz Medicinske škole.

Pobedničke ekipe obezbedile su plasman na Okružno takmičenje, gde će odmeriti snage sa najboljim školskim timovima iz Knjaževca, Boljevca i Sokobanje. Bogat sportski kalendar se nastavlja i do kraja godine, a već za petak 16. decembar zakazana su regionalna nadmetanja u košarci i basketu 3×3, koja su na programu u Zaječaru i Boljevcu, ističu u Zaječarskom savezu za školski sport (ZŠS).

Izvor: Glasssporta.rs

Reklame