Reklame

Deseti, jubilarni, protest 1 od 5 miliona  na kome su govorili pisci Stefan Simić i Đorđe Miketić, održan je sinoć 22. marta u Zaječaru

10 protest u Zaječaru, 1 od 5 miliona

Protest 1 od 5 miliona u Zaječaru održan je sinoć na trgu Nikole Pašića.

Đorđe Miketić, pisac i stomatolog iz Gornjeg Milanovca poručio je sa govornice da ne može čovek da izađe sa jednim programom , a zatim prevari narod i preleti u drugi tabor.

„Ne može neko da u ovom gradu kandiduje jedan program, da za njega dobije podršku naroda, a onda sve to preproda na tržištu „preletačevića“ i izda sve ta obećanja, jer je ucenjen“kazao je Đorđe Miketić.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 22. März 2019

Miketić se osvrnuo i na to šta znači kada neko kaže da je apolitičan.

„Mislim da prvo moramo da razbijemo tu prevaru, da je apolitičnost nešto dobro.Uče nas da je to vrlina, a naravno da to nije!

Apolitičnost nije ništa uzvišeno. Naprotiv! to je varka! Vrhunska podvala!

Apolitičnost je kad neko tuče ženu na ulici ili u stanu pored, a ti ne uradiš ništa. Kada je dete bolesno, a ti samo sažaljivo cokneš i nastaviš svojim putem. Kada te država vara, smanjuje penzije i plate, a ti opet samo slegneš ramenima kao kakav rob. Kada mahinacijama i lažnim ugovorima iseljavaju siromašnu porodicu iz tvoje ulice, a ti srećan što nisi ti. Kada tajkunov sin pregazi dete na pešačkom, a ti nastaviš da gledaš njegov kanal i glasas ko će da ostane u nekom rijaliti svinjcu“.– istakao je Miketić

Stefan Simić, pisac iz Paraćina, smatra da nisu rešanja izbori, već „neposredna demokratija“

Svi mi moramo da stvaramo, svaki čovek zajedno, a ne više da čekamo izbore svake četiri godine. Mi smo stvaraoci ovog društva i Srbije! Hoćemo da radimo, da živimo da putujemo. Hoćemo da verujemo jedni u druge, a ne da nas vlast tretira kao idiote!“, kazao je Simić.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 22. März 2019

Nakon govora, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju, i kao i prošle nedelje lepili nalepnice sa  “lažnim obećanjima gradonačelnika Ničića.

10 jubilarna šetnja u Zaječaru

11. šetnja najavljena je za petak, 29. mart od 19 časova.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 22. März 2019