I ovog petka Zaječarci su se okupili na trgu Nikole Pašića izražavajući nezadovoljstvo. Okupljenim građanima obratili su se Zoran Ivošević, Vladimir Dragović i Čedomir Čupić.

Stanovnici grada na Timoku okupili su se i ovog petka, osmi put zaredom, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnim stanjem u gradu i zemlji.

Okupljenim sugrađanima ovog puta obratili su se sudija Zoran Ivošević, penzioner Vladimir Dragović i profesor Čedomir Čupić.

Sudija Zoran Ivošević osvrnuo se na protivpravno prisvajanje nadležnosti predsednika Vlade od strane predsednika Republike Srbije, kao i na druge povrede zakonskih odredaba čiji smo svedoci:

„Kada nema vladavine prava, onda nema ni pravne države.“

Osvrćući se na težak položaj penzionera Vladimir Dragović rekao je:

„Nisam ni ološ, ni probisvet koji je tek tako rešio da šeta, i to baš u vreme kada je Srbiji najteže i kada pregovara o Koeovu, kako je to kazala jedna državna sekretarka čije ime neću izgovoriti. Ka sam penzioner.“

Naglašavajući da je umanjenje penzija dovelo do podele penzionera na „bogate“ i „siromašne“, kao i da se penzioneri nisu svojevoljno saglasili sa umanjenjem do koga je došlo Dragović je dodao:

„Republički fond PIO je privatizovan od strane Vlade Republike Srbije!“

Profesor Čedomir Čupić istakao je da je sloboda izbora građansko pravo, ali i obaveza:

„Konačno treba i u Srbiji, kao i u Grčkoj koja je kolevka demokratije, da se uvede pravilo da se mora izaći na izbore. Nažalost, mnogima je to odgovaralo.“

Nakon obraćanja govornika okupljeni građani krenuli su u mirnu protestnu šetnju.

Obraćanje govornika možete pogledati u sledećem video prilogu.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 8. März 2019