Foto: Glassporta
Reklame

Na otvaranju ovogodišnje sezone auto trka na kružnoj stazi “Beranovac” kod Kraljeva, vozač Automobilsko sportskog udruženja “AS Zaječar”, Života Milić “Gaga”, u klasi 5., u automobilu “Honda acord” 1.6 E1, zauzeo je 3. mesto i na taj način osvojio prvi trofej u istoriji ovog kluba, prenosi Glassporta.

ASU „AS Zaječar“ će ovog leta pod pokroviteljstvom grada Zaječara i Sportskog saveza grada na Timoku u Zaječaru organizovati dve međunarodne trke, iz kalendara Auto moto saveza Srbije i srpskog auto i karting saveza iz takmičenja Centralno evropske zone (CEZ).

Prva je brdska trka “Trofej Zaječara 2020” (u klasi 10), na stazi “Halovsko brdo” a druga će biti reli trka “Grliško jezero 2020” (u klasi 5) na stazi od skretanja sa Šljivarskog puta ka selu Leskovac.

Takmičari će za svaku trku, svakodnevno izvoditi atraktivne vožnje na poligonu na Kraljevici za publiku koja dođe da prati trke, najavljuju iz ovog automobilskog udruženja.

Nema sumnje da će dobar rezultat na otvaranju sezone biti pravi zamajac za predstojeće izazove članova kluba, a cilj je osvajanje jednog od prva tri mesta u ekipnom plasmanu u nacionalnom šampionatu i to u debitantskoj sezoni ASU „AS“ iz Zaječara.

Izvor: Glassporta