Srpska koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije, održala je tribinu u Zaječaru na kojoj su govorili lideri koalicije NADA – predsednik Nove DSS dr Miloš Jovanović i predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Miloš Jovanović je, obraćajući se prisutnima, naveo da su u Srbiji neophodne ozbiljne reforme u društvu, kao i promena izbornog sistema.

„Srpska koalicija NADA se obavezuje da će promeniti izborni sistem u ovoj zemlji i omogućiti konačno svima nama da glasamo za naše predstavnike od lokala pa do Narodne skupštine po imenu i prezimenu, da konačno građani ove zemlje znaju za koga glasaju i koga šalju u Skupštinu grada ili Narodnu skupštinu Srbije. Onda ćete i vi imati veću odgovornost i ljudi koji će morati da izađu pred vas da se predstave“, naveo je Jovanović.

Jovanović je govorio i o odbacivanju francusko-nemačkog sporazuma.

„Odbacićemo francusko-nemački sporazum u celini i pod hitno, čim preuzmemo odgovornost za vođenje ove države, to će se desiti“, rekao je Jovanović.

On je pozvao prisutne da promovišu ideje koalicije NADA.

„Da počnemo promene već od 17. decembra. U Beogradu će, sasvim sam uveren, promene doći, borićemo se da dođe do njih i na Republici“, istakao je Jovanović.

Na tribini u Zaječaru govorio je i predsednik POKS Vojislav Mihailović.

„Prošle godine na tribini u Zaječaru smo molili da glasate za nas, molili smo da taj sistem smenimo, sada apelujemo“, rekao je Mihailović.

Prisutnima su se kratko obratili i Ivan Dinić, predsednik Gradskog odbora POKS, i Slobodan Jovanović, predsednik Opštinskog odbora Nove DSS.

Izvor: Magnum radio

Reklame