Foto: Pixabay.com
Reklame

Zbog uvećanja akciza na duvanske proizvode, koja se po poreskom kalendaru redovno dešava dva puta godišnje, u januaru i julu, od danas su za deset dinara poskupele cigarete koje proizvodi Britiš Ameriken Tobako (BAT) dok od će ponedeljka, 11. jula, sa novim cenama, takođe višim za deset dinara, izaći i Japan Tobako Internešenel (JTI)

Filip Moris za sada nije najvio korekcije cena, ali je to uobičajena praksa duvanskih kompanija, koje neko od poskupljenja preuzmu kao svoj teret, dok sledeće ide na trošak pušača.

Od danas su, tako skuplji Lucky Strike, Dunhill, Pall Mall, Rothmans, Kent, Ronhill i Lord koje na tržište plasira BAT, a sledeće nedelje će nove cenovnike primenjivati i brendovi JTI, Winston, Sobranie, LD i ostali proizvodi ove firme.

Redovne godišnje korekcije cena deo su politike usaglašavanja sa poreskom strategijom EU, a cilj je da se fiskalno opterećenje sa 70, poveća na minimum 90 evra na 1.000 cigareta. Inače, poskupljenja se ne odnose samo na cigarete pakovane u paklice , već i na tečnost za punjenje elektronskih cigareta kao i nesagorevajući duvan.

Izvor: Danas

Reklame