foto:pixabay

Školska godina trebalo bi da počne redovno, 1. septembra u svim školama u Srbiji, a ukoliko dodje do pogoršanja epidemiološke situacije, škole će se razvrstavati u tri zone zelenu, narandžastu i crvenu, saznaje list Novosti.

Kako Novosti navode, trenutni plan je da časovi traju standardnih 45 minuta, a odeljenja se neće deliti.

Ideja za režim rada po zonama, kako saznaju Novosti, nalazi se u predlogu koji je sačinilo Ministarstvo prosvete, a koji će biti razmatran na sledećoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa.

Škole koje budu zelenoj zoni radiće uobičajeno, u narandžastoj će držati kombinovanu nastavu, po principu jedan dan u školi jedan dan od kuće, dok će škole u crvenoj zoni nastavu u potpunosti držati onlajn.

Sadašnji predlog je da u zelenoj zoni budu škole koje imaju do pet odsto zaraženih koronom, u narandžastoj izmedju pet i 10 posto inficirane dece, dok će u crvenoj zoni biti one škole koje predju tu brojku.

Dosadašnji kombinovani model nastave jedna nedelja u školi, jedna od kuće, od 1. septembra biće zamenjen modelom koji će se menjati na dnevnom nivou jedan dan u školi, jedan dan onlajn.

Izvor: Beta

Reklame