Foto: Saša Trifunović
Reklame

U Boru je evidentirano 27 novoinficiranih korona virusom, a kako su se oporavile 33 osobe broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je 373, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Raste broj hospitalizovanih pacijenata, pa od 52 bolesnika koliko je zbrinuto na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice 46 je pozitivno na virus.

Juče je u kovid ambulanti obavljeno 30 prvih i 14 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 57 pacijenata.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, u ovoj je opštini kod još sedam osoba potvrđeno prisustvo virusa, a kako je izlečen jedan pacijent sada su aktivno pozitivna 74 bolesnika.

U proteklih godinu dana korona virusom je bilo zaraženo 1608 stanovnika kladovske opštine, do sada se oporavilo 1.470, a od posledica korona virusa preminula su 64 pacijenta.

Gotovo svaka druga juče testiranirana osoba u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja bila je pozitivna.

Naime, testirana je 61 osoba, a pozitivno na virus je 27.

Prema podacima Doma zdravlja  izlečeno je 19 bolesnika, a od 127 aktivno pozitivnih u tercijarnim ustanovama hospitalizovano je 17 pacijenata.

Od početka epidemije zaraženo je 1.104 osobe, izlečeno je 954 bolesnika, a pod posledica virusne infekcije preminula su 34 pacijenta.

Izvor: Danas