Foto: Pixabay
Reklame

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, registrovano je 11 novih slučajeva zaražavanja korona virusom u Boru, identičan je broj oporavljenih od virusne infekcije i kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije na teritoriji grada je aktivno pozitivno 312 osoba, kao i juče.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima hospitalizovano 49 pacijenata, od kojih je 47 pozitivno na virus.

Na prvi pregled se tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Rudar“ javio 21 pacijent sa potencijalnim simptomima virusa, obavljeno je 11 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 39 pacijenata.

Na osnovu rezultata testova koji su tokom vikenda dostavljeni kladovskom Zdravstvenom centru, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još četiri osobe, a od posledica virusne infekcije preminuo je jedan pacijent.

S obzirom na to da se oporavilo deset bolesnika, broj aktivno pozitivnih u opštini Kladovo smanjen je na 41.

U kladovskoj opštini je od  početka epidemije inficirano 1.659 osoba, do sada se oporavilo 1.552 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 66 pacijenata.

Samo jedna od sedam juče testiranih osoba u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja pozitivna je na korona virus, jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije i u opštini Majdanpek je kovidom 19 aktivno zaraženo 99 osoba.

O težini kliničke slike inficiranih govori podatak da je četvrtina aktivno pozitivnih hospitalizovana u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Prvih pregleda juče nije bilo, ni novih slučajeva pneumonije. Od početka epidemije korona virusom je u majdanpečkoj opštini inficirano 1212 osoba, do sada se oporavilo 1073 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 40 pacijenata.

Izvor: Danas