Foto: Gerd Altmann preuzeto saPixabay
Reklame

Od 186 obrađenih testova tokom poslednjih 48 sati, pozitivno na virus bilo je sedam, objavila je pres služba Opštine Negotin.

U saopštenju se navodi i da su novooboleli stari do 17 do 67 godina, kao i da je minulog vikenda u kovid ambulanti negotinskog Zdravstvenog centra obavljen 31 pregled.

Na kovid odeljenju negotinske bolnice nema pacijenata koji su pozitivni na virus, a juče je jedan bolesnik prebačen u kovid bolnicu Batajnica.

Od početka avusta u negotinskoj opštini su evidnetirane 22 novozaražene osobe, a od početka pandemije 2.632.

Broj aktivno zaraženih u kladovskoj opštini svakodnevno je u porastu i u poslednjih nedelju dana korona virusom zaraženo je 86 osoba.

Samo proteklog vikenda prisustvo virusa potvrđeno je kod 20 osoba, a kako je izlečeno sedam bolesnika, to je na teritoriji opštine Kladovo 105 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini korona virusom inficirane su 1.874 osobe, do sada se oporavilo 1.693, a od posledica korona virusa preminulo je 76 pacijenata.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ potvrđena su još četiri slučaja zaražavanja korona virusom u Boru, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Računajući novoinficirane, na teritoriji grada Bora ima 17 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

I dalje, u Opštoj bolnici u Boru nema hospitalizovanih bolesnika koji su pozitivni na korona virus, a u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno je sedam prvih i tri kontrolna pregleda.

Izvor: Danas