Gimnazija Zaječar pokreće novi projekat, ovog puta, namenjen učenicama. U sklopu projekta Girls can do IT učenice odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku održaće kurs programiranja za učenice osnovnih škola iz Zaječara.

„Do ideje za ovaj projekat naše učenice došle su nakon što su primetile da se devojčice nerado okreću ka izboru zanimanja u informatičkim smerovima. U želji da razbiju ovu predrasudu došle su do ideje o kursu koji će biti namenjen učenicama sedmog i osmog razreda, a koje bi one same vodile. Na taj način, kroz vršnjačku edukaciju, uspele bi da ohrabre veći broj devojaka da nastave svoje školovanje u nekom od IT smerova“.- kažu iz Gimnazije.

Tokom januara učenice Gimnazije pohađaće nekoliko obuka kako bi postale vršnjački edukatori, a sam kurs će biti dostupan učenicama osmog i sedmog razreda od februara meseca 2022. godine.

Gimnazija Zaječar pozdravlja ovu inicijativu naših učenica: Anđele Milosavljević, Marije Stojanović, Marije Stanojević i Anje Petrović i želi im puno uspeha.

Reklame