Foto: Negotin.rs

U toku je realizacija obimnog programa uređenja puteva i ulica u mesnim zajednicama što je potvrda da mesne zajednice u opštini Negotin nisu zapostavljene, poručio je prilikom obilaska radova na asfaltiranju dve deonice u Mesnoj zajednici Braćevac, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin koji je posetio ovo krajinsko selo u pratnji Bogdana Gugića, zamenika predsednika Opštine.

„Stigli smo do najudaljenijeg mesta u našoj opštini u timočkom delu. Krećemo od Mesne zajednice Braćevac gde je asfaltom presvučeno 420 metara. Vrednost izvedenih radova je 2,5 miliona sa PDV-om. Posle Braćevca nastavićemo sa izvođenjem radova u timočkom delu a kasnije i u drugim delovima opštine. Očekuje nas bogata radna sezona. Dosta je posla pred nama ali ono što je najvažnije, obezbedili smo sredstva za ove namene. Uz kapitalne projekte, rekonstrukciju državnih puteva koje će raditi Republika Srbija preko Preduzeća „Putevi Srbije“ ove godine naša opština približiće se ostatku Srbije po intenzitetu radova, jer pored radova na državnom putu Negotin – Zaječar koji su u toku, od septembra će putari početi intenzivno da rade na državnom putu ka graničnom prelazu Mokranje, zatim do prelaza na Hidroelektrani „Đerdap 2“, državni put do skretanja za Rečku i spuštanja u Mokranje i Mokranjskih stena, radiće se put Štubik-Malajnica, a u gradu urediće se Karađorđeva ulica i ulica kod zelene pijace.“ izjavio je medijima predsednik Veličković.

Veličković je dodao da se zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama radovi izvode planiranom dinamikom i ujedno najavio sprovođenje još jedne javne nabavke za izvođenje radova na putnoj infrastrukturi po mesnim zajednicama.

„Zadovoljni smo asfaltiranim radovima na oko 420 metara u selu. Nadamo se da će na jesen biti uređeno još 500 metara da zatvorimo taj krug, od centra do kraja sela. Tako da će nam ostati još deonica od 3 kilometra kako bismo spojili Braćevac sa Malim Jasenovcem.“ izjavio je Dušan Nocin, predsednik MZ Braćevac.

Izvor: Negotin.rs

Reklame