Foto: Zajecaronline

Srđan Janković, osumnjičen za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić kod Bora, saslušan je u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

On je, kako piše Nova.rs, ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da nije video devojčicu Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

„Na današnjem saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 4. juna, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta“, navode iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Kako piše Nova.rs, Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

„Objasnio je i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što ej morao da obavi telefonski razgovor“, navodi izvor portala Nova.rs.

Podsetimo, Srđan Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi optuženi, Dejan Dragijević priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice, nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila dvojicu muškaraca iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Izvor: N1

Reklame