Foto: Saša Trifunović
Reklame

I danas saopšteni podaci nadležnih instutucija ukazuju na rast aktivno zaraženih koronom u lokalnim samoupravama Borskog okruga.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su u Boru evidentirana 33 novoinficirana, kao i da se oporavilo deset osoba pa je na teritoriji grada sada 290 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Samo jedan od 38 hosptalizovanih pacijenata na kovid odeljenju Opšte bolnice u Boru nije pozitivan na korona virus.

Medicinske ekipe u kovid ambulanti „Rudar“ juče su obavile 36 prvij i 24 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 45 pacijenata.

Borski lokalni mediji preneli su apel gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, da se građani pridržavaju propisanih mera i poštuju odluke republičkog Kriznog štaba.

Prema rečima Milikića očigledno je da je opuštanje Borana kad je u pitanju poštovanje epidemioloških mera zaštite doprinelo porastu broja novoobolelih, kao i da je potrebno da se što veći broj građana vakciniše kako bi se zaustavilo širenje virusa.

– Vakcina protiv Kovida 19 je besplatna, ima je dovoljno, kao i mesta za imunizaciju, tako da nema razloga da se građani ne zaštite.- prenela je reči gradonačelnika Milikića borska televizija.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, na osnovu rezultata virus korona potvrđen je kod još pet osoba, od virusne infekcije oporavila su se četiri bolesnika, pa je aktivno pozitivna 61 osoba.

Zbog teže kliničke slike na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama je osam pacijenata.U kladovskoj opštini su od početka epidemije virusom zaražene1522 osobe, do sada se oporavilo 1403, a od posledica virusne infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirano je 25 osoba i tri su bile pozitivne na korona virus. Od 57 aktivno pozitivnih na lečenju van Majdanpeka zbog teže kliničke slike su četiri pacijenta. Najveći broj aktivno zaraženih je u Majdanpeku gde je evidentirano 29 bolesnika, po 13 inficiranih je u Donjem Milanovcu I Rudnoj Glavi, a dva u Jasikovu. Zbog kontakata sa obolelilma u izolaciji je 112 lica.

Izvor: Danas