Nosilac liste Narodne stranke za lokalne izbore u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović izjavio je da je Srpska napredna strnka (SNS) na jučerašnjim izborima ukrala najmanje 20 odsto glasova.

Njenjulović je danas agenciji Beta kazao da je Narodna stranka spremila više žalbi zbog uočenih nepravilnosti na biračkim mestima, ali da ih najverovatnije neće proslediti Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) „jer ta komisija do sada nije uvažila nijednu prestavku Narodne stranke“.

Naveo je da je poništeno više stotina glasova na kojima je bila zaokružena Narodna stranka.

„Ne vredi ganjati se s vetrenjačama. Naprednjaci su bili spremni na sve samo da bi osvojili visok procenat glasova. Oni su hapsili naše ljude na biračkim mestima, prekidali glasanje zbog dezinfekcije, a prethodnih dana su vršili strašan pritisak na građane Negotina da glasaju za SNS“, rekao je on.

Dodao je da su svi direktori opštinskih preduzeća morali da sakupljaju kapilarne glasove, a zaposlenima na određeno vreme je prećeno otkazom ako svoj glas ne daju SNS-u.

„Čak su noć pred glasanje zvali i ljude koji su potpisali našu listu tražeći da i oni glasaju za SNS. S obzirom na pritiske kojima smo bili izloženi, ostvarili smo fantastičan rezultat sa 12,7 odsto osvojenih glasova“, istakao je nosilac liste Narodne stranke.

Njenjulović je kazao da će u Skupštini Negotina SNS imati 38 odbornika, Narodna stranka šest i Savez 90/ Zeleni Srbije, jednog odbornika.

„Da su izbori u Negotinu bili pošteni, SNS bi osvojila najviše 55 odsto glasova. Sve ovo što su osvojili preko tog procenta je delo izbornih krađa i zastrašivanja naroda“, ocenio je predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović.

Izvor: Danas

Reklame