Putokazi naših života, nisu li to ciljevi, koje pred sobom neretko postavljamo?

Put bez cilja je put bez početka i bez kraja, put na kojem nema putokaza.Cilj kojem težimo, mora u našim glavama biti potpuno vidljiv, jasan, precizan i obojen.

Cilj nas pokreće i daje nam onu potrebnu snagu, motivaciju, želju, strast i veru da do njega stignemo. Kao što planete rotiraju oko Sunca, tako se i čovekov život okreće oko ciljeva života.

Znači naše Sunce su naši ciljevi zbog kojih živimo, nije li tako?

Brod koji plovi ka svojoj luci ima svoj cilj, za razliku od broda koji plovi bez cilja, smatrajući da je svrha njegovog postojanja da plovi, plovi i samo plovi. Poznajete li takve ljude, ima li ih u vašem okruženju, nažalost, dok ovo pišem u mislima mi se slažu imena kao domine.

Na nama je izbor, čovek je taj koji bira, hoće li voditi život bez cilja ili će istrajno ploviti  ka svojoj luci – ka cilju.

Ciljaj Mesec, pa ako ga i ne pogodiš, sigurno ćeš se naći medju zvezdama.

Život ima ukus, miris, koloritet i privlačnost samo kada je ispunjen ciljevima.Vaši ciljevi su kao SO rastvorena u omiljenom jelu, koje tada postaje ukusnije i privlačnije.Ciljevi, bez obzira koliko raznovrsni bili, uvek imaju isti smisao.Kada bi svako od nas, dublje zaronio u svoje srce, posvetivši više vremena sebi, tragajući za odgovorom na pitanje, šta je to što bi ostvarenjem svih svojih ciljeva želeo na kraju dobiti, došao bi do iznenadjujućeg otkrića.

Eureka….. nije to ni moć, ni bogatstvo, ni uspeh,  to je ono neprestano traganje za smislom života,  večita  životna potreba, koja se pre ili kasnije, svakome od nas nametne, to je individualna spoznaja i lični doživljaj koji svaki čovek u ovom procesu naposletku i otkrije. Nije li to ona prava i suštinska draž života, u prvi mah misterija, a na kraju savršenstvo u jednostavnosti.

 „Ko vidi cilj, vidi i put“. (Sv.Nikolaj Velimirović)

Reklame