Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sinoć je na svom profilu rečnikom koji ne priliči jednom čoveku sa takvim bogatim političkim iskustvom, izneo pregršt uvreda na račun Borka Stefanovića, koji je divljački napadnut nekoliko dana ranije , a o čemu smo pisali ovde.

Uvreda nije bio pošteđen ni naš kolega Miljko Stojanović.

Naime, nekoliko minuta nakon pojavljivanja izjave Borka Stefanovića, jednog od lidera „Saveza za Srbiju“, na portalu „Glas Zaječara“ usledio je kranje uvredljiv status gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

foto: screenshot facebook Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara prvo je napisao da je „ludilo zarazno i da zna da pomuti razum“, a zatim nastavio sa iznošenjem tvrdnji da je reč o montiranim pitanjima, kao i da Borko Stefanović laže.

U izjavi gospodina Stefanovića lepo se može čuti šta je rekao:

„Ali, neka znaju Zaječarci, da znamo šta vam radi vaš gradonačelnik. Znamo kako kradu na ukrasima za novu godinu. Kako nemate grejanja, neki delovi Zaječara“.

Borko Stefanović je ovde mislio na incident od pre par dana , a o čemu smo pisali ovde, da je Dom zdravlja ostao bez grejanja.

Zatim je gradonačelnik nastavio da vređa novinara našeg portala sledećim rečima:

„Na, očito montirano pitanje sa naručenim odgovorom, kvazi novinara poznatog kao “Zeka iz našeg sokaka”, “veliki” političar Borko Stefanović kao policajac-tužilac-sudija otkriva DA PRATI MOJ LOPOVLUK oko novogodišnjeg ukrašavanja grada i da Zaječar nema grejanje“.

Nije ovo prvi put da su naši novinari na meti gradonačelnika. O tome smo pisali ovde.

Ničić je zatim „prozvao“ Borka Stefanovića da je prodao Kosovo i da je „DILBERE“ kao Stefanovića, već ispraćivao.

Na kraju svog facebook statusa Ničić je napisao sledeće, a vi protumačite šta je pisac hteo reći:

„Opusti se Borkiću … (osmeh) …i pazi se Zeke, nisu mu sekli zubiće – možda te gricne gde ne treba (osmeh).

Naravno, ovakvo ponižavanje Borka Stefanovića, i novinara našeg portala dalo je krila Ničićevim pristalicama koji su čak izrazili žaljenje što je Stefanović ostao živ nakon napada.

foto: screenshot facebook Boško Ničić

Na ovakav komentar reaguje Ničić:

foto: screenshot facebook Boško Ničić

U komentarima oglasio se i Gradski većnik Danilo Katić, sledećim kometarom:

foto: screenshot facebook Boško Ničić

Etiketiranje političkih protivnika, kao i omalovažavanje i vređanje novinara, deo je arsenala Boška Ničića, a od kada je postao deo Srpske napredne stranke, njegov vokabular se proširio prepoznatljivom terminologijom.

Apelujemo na nadležne organe da reaguju na ovakvo pisanje gradonačelnika Zaječara, kao i njegovih pristalica, jer etiketiranje političkih protivnika, kao i novinara, u ovom trenutku može imati nesagledive posledice na pomenute osobe.