Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, povodom rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića i seče lipa u istoj, održaće sastanak sa stanarima nekoliko ulica u kojima će se izvršiti rekonstrukcija. Na sastanku na kojem će stanarima biti predstavljen projekat kompletne rekonstrukcije, kao i idejna rešenja za drvored lipa, moći će da prisustvuju samo stanari određenih ulica, koji će morati da pokažu da su žitelji tih ulicama. Novinarma je na skupu ulaz zabranjen zbog „politizacije“ navodi Ničić i kaže da će izjave za medije biti nakon sastanka.

U subotu 19. oktobra na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, pozvao je sve zaineteresovane stanare ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića, Save Kovačevića, Branka Perića, Crnogorske, Milana Miljkovića, Albanske Spomenice, Mojkovačke, Balkanske, Splitske, Dojranske i Ljubice Radosavljević da dođu na prezentaciju projekta 1. faze totalne rekonstrukcije ulica u ovom gradu. Prisustvo je moguće uz dokazivanje prebivališta u tim ulicama.

Foto: Screenshot facebook

„Sastanku će pored mene, kao gradonačelnika, prisustvovati stručnjaci koji su radili na projektu, stručna lica iz oblasti šumarstva i zaštite životne sredine, predstavnici investitora i izvođača radova i odgovorna lica GU Zaječar zadužena za projekte u gradu“.– kazao je Ničić.

„Zainteresovani će sastanku moći da prisustvuju dokazivanjem da su žitelji navedenih ulica (bilo koji dokument)“.napisao je on.

Ničić je dodao i to da mediji neće moći da prate ovaj skup već će po završetku moći da uzmu izjave od učesnika.

„Takođe vas obaveštavam da će, zbog izbegavanja politizacije ovog skupa, mediji moći da uzimaju izjave i razgovaraju i snimaju učesnike istog, tek nakon njegovog završetka. Do tada skup će biti zatvoren za medije. Nakon završetka skupa svi učesnici, koji to žele, biće na raspolaganju novinarima i snimateljima da iznesu svoje stavove i mišljenja“.– istakao je on.

Urednik i novinar BIRN-a Slobodan Georgijev kazao je za portal Zajecaronline, da je ovakav stav gradonačelnika Ničića prema zaječarskim medijima neprihvatljiv i protivzakonit, jer niko nema prava da novinarima ukida slobodu da izveštavaju sa skupova od javnog interesa.

Prinscreen youtube tv Šabac
Slobodan Georgiev BIRN

Miloš Stojadinović, predsednik GrO Demokratske stranke u Zaječaru kaže kaže da se na ovaj način prekriva istina o mišljenju građana vezano za seču lipa.

Foto: Press služba GO DS Zaječar

„Tema rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića je tema koja je od velikog interesa za sve građane Zaječara i nelogično je da ulaz nije dozvoljen svakom zainteresovanom građaninu i građanki. I da uzmemo kao olakšavajuću okolnosot nedostatak prostora u GU Zaječar ostaje nejasno zašto je ulaz zabranjen predstavnicima medija. Sve ovo ostavlja sumnju da izjava gradonačelnika da je 99% građana i građanki za seču lipa nije istinita i da se nedozvoljavanjem prisustva medijima pokušava sakriti prava istina o mišljenju građana vezano za seču lipa“.– istakao je Stojadinović.

Podsećamo, Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u julu mesecu najavio je početak rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića. Najveći problem, prema rečima gradonačelnika, predstavlja četrdesetak stabala lipe koja će, kako bi rekonstrukcija bila sprovedena, biti posečena.

Nakon teksta na portalu „Magnuma“ u kome je gradonačelnik Zaječara kazao da je 99% stanovnika ulice Ivana Milutinovića nemaju problema sa tim da se ukloni ono drveće koje smeta i da se zasadi novo drveće u ovoj ulici, reagovali su pojedini građani koji kažu da njih niko nije pitao niti obišao. Zbog svega toga počeli su sa sakupljanjem potpisa za očuvanje drvoreda. Pošto „Magnum“ portal nije objavio njihove demante, oni su poslali saopštenje našoj medijskoj kući.

Igor Lečić, poznatiji kao autor stripa Milan Dog, napravio je u svom stilu strip o ulici Ivana Milutinovića, u Zaječaru, gde se zbog rekonstrukcije pomenute ulice, gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem, odlućila, slušajući „stručnjake“, da pedesetogodišnje lipe poseku.

Na sednici Gradskog veće održanoj u sredu 16. oktobra, gradonačelnik Boško Ničić osvrnuo se na rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića i o drvoredu u toj ulici. Ničić kaže da su deset puta više zasadili drveća nego što je isečeno.

Ničić je u utorak 22. oktobra pokazao i izgled drveća u pomenutim ulicama.

Foto: Screenshot fb

 

Reklame