Foto: screenshot Happy tv
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, zamolio je građane, posebno mlađe koji nisu primili vakcinu da to što pre učine, kako bi Zaječar što pre izašao iz vanredne situacije. On kaže da je pad broja inficiranih veliki broj građana shvatio kao „signal“ za nepoštovanje mera.

„Molimo sve sugrađane, posebno mlađu populaciju od 18 do 35 godina, koji nisu primili vakcinu, da to što pre učine, kako bi naš grad što pre izašao iz vanredne situacije i kako bi smo počeli da živimo i radimo bez straha od ugrožavanja svog i tuđih života“.kaže Ničić.

Prema njegovim rečima očito je da je jedan, veliki, broj građana pad broja inficiranih shvatio kao “signal” za nepoštovanje mera koje su i dalje na snazi, UPRAVO ZBOG ONIH KOJI ODBIJAJU DA PRIME VAKCINU, i takvo ponašanje dovodi do naglih skokova broja inficiranih.

„Ukoliko ubrzo ne postignemo cifru vakcinisanih koja će dovesti do tzv. “kolektivnog imuniteta”, kada virus covid-19 više neće moći da se širi i mutira, rizikujemo da čitavo leto provedemo u stanju vanredne situacije, odlažemo brojne manifestacije koje nam predstoje i živimo normalnim životom kao pre pandemije“.kaže on.

Molimo vas da iskoristite priliku i u našem Domu zdravlja, svakog dana od 08,00-20,00 sati, primite jednu od tri ponuđene vakcine, poručio je Ničić.