Foto: screenshot Happy tv
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić oglasio se povodom današnje blokade puta Zaječar – Paraćin, putem društvene mreže fejsbuk. On je kazao da se okupilo 50-ak građana koji su 55 minuta maltretirali građane.

„Ovo je slika tzv. “ekološke blokade” magistralnog (državnog) puta od Kladova do Paraćina.
Slovima i brojkama, ne računajući novinare i “nivinare”, njih 50-ak, među kojima i vođe cenzus partijica i GG iz Zaječara (Boljevca, Bora, Sokobanje …) blokiraju put (doduše umesto dva sata jedva 55 minuta) i maltretiraju, svojim politikantstvom i izmišljenim razlozima, više stotina vozača i građana koji su, svojim poslom, krenuli na put. O njima petoro/šestoro koji su u Zaječaru pokušali da glume protestante nemam reči – bitno je da nikoga nisu ugrožavali i terorisali za razliku od ovih kod motela “Balašević”. Objavljujem ovo, pre svega, zbog brojnih poziva onih koji su me zvali i pitali “zašto ovo dozvoljavate (?)”. A šta, posebno ja kao gradonačelnik, mogu da radim a da to od njih ne napravi “žrtve” što im je i želja. Strpljeni – spaseni ! Bitno je da narod shvati motive i ko su oni koji im se nude kao alternativa ove vlasti“.istakao je Ničić.

Takođe, gradonačelnik Zaječara, danas ranije oglasio se i ovom objavom, koju prenosimo u celosti.

„Danas je prilika da istinu “ogolimo” i da građani shvate manipulaciju koja, pokušava, da vređa zdrav razum svakog, iole, normalnog čoveka bez obzira na političko opredeljenje.
O čemu se zapravo radi (?). Nije nikome problem političkog ili bilo kakvog (npr. “ekološkog”) okupljanja građana. U svakom demokratskom društvu to je normalno. Šta je problem ? U svakom DEMOKRATSKOM društvu postoji osnovno pravilo da “moje pravo” ne sme ugrožavati prava drugih. Šta to znači ? Može se, slobodno, u skladu sa zakonom, na definisanim mestima (koje određuje svaka lokalna samouprava odlukama Skupštine), pa čak i drugim mestima koja se prijave nadležnim državnim organima 48 h pre okupljanja, održati bilo koje okupljanje ali NE MOŽE, niko, nikada i nigde u svetu, nikome tim svojim pravom ograničiti BILO KOME DRUGOM pravo na slobodu kretanja (jednu od takođe temeljnih ljudskih prava i slobode). Da li se to ikada u Srbiji desilo ? Jeste! Desio se 5.oktobar 2000. godine ali se Srbija tada i danas ne mogu uporediti kao i razlozi da se nešto takvo uradi. Niko nije pokušao da pokrade izbore i tako izmeni, temeljnu, demokratsku vrednost društva – pravo na slobodu izbora ! To je OGROMNA RAZLIKA !
Izmišljanje “problema” od strane istih onih koji su te probleme, ako su uopšte problemi, stvorili i u njima uživali dok su imali koristi, je manipulacija finansirana od strane onih koji ne žale novce da u Srbiji stvore haos pošto ista ne želi da kleči i ispunjava njihove zahteve i diktate. Da li narod želi uniženu Srbiju ? Naravno da ne! Zato 50-ak, obučenih i dobrano plaćenih “aktivista” i “novinara”, pre svega zbirutaka političkih partija preobučenih u “ekološke jurišnike”, nemaju prava da stotinama i hiljadama ljudi zabranjuju kretanje putevima i ulicama slobodne Srbije. N E M A J U !!! Mogu, u skladu sa zakonom, danima i mesecima protestvovati i to je njihovo pravo. Mogu takvim, zakonitim, protestima pridobiti građane i izaći na izbore gde će pobediti i preuzeti vlast. Opet ne nasilno i uz poštovanje izbornih pravila. Do tada, pametni ljudi, i to je jedina “gola” istina, moraju braniti svoje pravo koje im drugi ugrožavaju. To isto moraju činiti i državni organi kako Srbiju ne bismo gurnuli u anarhiju. Tačka!“kazao je on i dodao:

„Kada sam, kao opozicionar, organizovao proteste, a mnogo puta jesam, NIJEDNOM se nije desilo da isti ne prijavim (i potpišem se na prijavi) nadležnim državnim organima niti je iko smeo, na tim protestima, da ugrozi ičije pravo, život ili imovinu. Zašto ? Zato što nisam kukavica koja se krije i huška druge“