Foto: Slobodan Petrović

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, napisao je putem društvene mreže Fejsbuk da je atmosfera na manifestaciji u Malom Izvoru bila dobra, i da su meštani ignorisali protest nekolicine meštana koji su navodno pozivali na bojkot manifestacije.

Prema njegovim rečima, predivna atmosfera na manifestaciji “Glas sa Vetrena” i divan odziv meštana sela Mali Izvor.

“Uprkos pozivima dvoje-troje njih, od kojih neki nisu ni meštani ovog sela i koje očito 99 odsto sela ignoriše, a kojima “vetar u leđa” daju tzv. mediji, a zapravo zagađivači medijskog prostora, da meštani bojkotuju manifestaciju desilo se suprotno. Izazvali su očito gnev i čuveni srpski inat da i oni koji ne bi došli dođu i podrže ovu predivnu manifestaciju – festival igre, prsme i mladosti”, napisao je Ničić.

Dodao je i kazao “svaka čast na razumu svim pametnim meštanima Malog Izvor”.

“Na pretnje ove šačice političkih plaćenika Ćute “Mute”, Krleta “Lampeka” i njegovog sinka, lude Naste sa FB i sl. da zaustave razvoj ovog sela (i čitavog kraja), onemogućavanjem eksploatacije kamena na DRŽAVNOM ZEMLjIŠTU (čime se onemogućava gradnja puteva, ulica…zbog enormnog povećanja cene kamena koji se vozi sa stotinu km udaljenih lokscija- a što direktno oštećuje budžet grada) pametni narod Malog Izvora je odgovorio – DOSTA NAM JE VIŠE VAŠEG MALTRETIRANjA I SILEDžIJSTVA. Zato jedno veliko BRAVO MALOIZVORC”, poručio je Ničić.

Slobodan Petrović, iz Malog Izvora, koji je držao transparent “Nećemo kamenolom” napisao je na svom Fejsbuk profile, da je istu ovu stvar sa “Glasom sa Vetrena“ vlast uradili i prošle godine, par nedelja pre javnog uvida za kamenolom.

“Njihova logika je da su Maloizvorci glupi i da će na ovaj način da im “zamažu oči“, te da se ne protive kamenolomu. Ovo organizovanje igranki, navodno širenje kulture, je vrhunski cinizam i pokvarenost.Nije valjda da ste pomislili da vam organizuju igranke zato što im je stalo do našeg sela? Da im je stalo do našeg sela, do sada je Mesna zajednica mogla da pokrene inicijativu da se u našem selu osnuje kulturno umetničko društvo, a Grad je mogao to da pomogne (kao što je to urađeno po drugim selima), a ne da dovode KUD-ove sa strane. Mogli su da osnuju neko amatersko pozorište. Mogli su da adaptiraju salu (koja godinama zvrji prazna i neupotrebljena), pa da se u njoj održavaju neke sportske aktivnosti za decu”, istakao je Petrović.

Dodaje da ima mnogo ideja šta bi sve moglo da se uradi za dobrobit ovog sela.

“Mali Izvor ima potrebu za kulturnim životom, ali se to ne rešava na ovaj način. Šta su Grad i Mesna zajednica uradili tim povodom tokom poslednjih godinu dana? NIŠTA. Šta su tim povodom uradili za poslednjih 10 ili 20 godina? NIŠTA. Nisu mogli ili nisu hteli? Jasno je da nisu hteli. Osoba zadužena za organizaciju ovog kulturnog programa je Neli Nikolić. Kada smo ga prilikom prekida sednice gradske skupštine pitali da se izjasni oko kamenoloma i zašto to podržava, pokazao je potpunu bezosećajnost. Na sve iznete argumente u vezi sa katastrofom koju nam spremaju, on nije rekao ni reč. Vi, koji ćete da odete na tu priredbu, pitajte ga da pred svima kaže dokle se stiglo sa projektom i hoće li da se nastavi i zašto? Zapamtite njegov odgovor, pa sačekajte narednih desetak dana da vidite da li je govorio istinu”, zaključio je on.

Poručio je da ljudi ne nasedaju na ovakve stvari.

“Ima mnogo drugih načina da se pokaže dobronamernost. Za početak, neka nam vrate vodovod i neka ukinu odluku o kamenolomu”.

Reklame