Prvi kontigent kontejnera stiže u Zaječar, foto: Boško Ničić /facebook printscreen
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je da prvi kontigent  najsavremenijih, podzemnih kontejnera stiže u Zaječar nakon sprovedene  tenderske procedure u kojoj je najpovoljniju ponudu dala fiirma „Korali“ iz Kraljeva.

 

Prema rečima gradonačelnika Zaječara postavljanjem najsavremenijih podzemnih kontejnera koji će u dogledno vreme biti postavljeni u svi većim naseljima u gradu građanima će biti pružena kvalitetnija usluga odlaganja smeća, a ostvariće se i veća efikasnost u radu nadležnog preduzeća u odvozu komunalog otpada.

„Prva količina kontejnera biće ugrađena u naselju “Kraljevica” (13 komada) i kod novog dečijeg igrališta, na uglu, u ulici Miloša Velikog i Kosančićevog venca (4 komada). Ovi kontejneri, koji će, nadalje, biti postavljani u svim većim naseljima u gradu, omogućiće higijenski kvalitetniju uslugu odlaganja smeća građanima našeg grada, a JKP efikasniji rad na odvozu istog.

Rad na ugradnji ovih kontejnera počeće u utorak, 23.02. ove godine, kada i uređenje, nove i opremljenije, pijace u naselju “Kraljevica”. U toku je i procedura za početak radova na uređenju i asfaltiranju parkinga u ovom naselju.“ – saopštio je Boško Ničić

Divlje deponije jedan su od gorućih problema našeg grada i regiona, te se mnogi nadaju da su ovo prvi koraci ka razrešenju višegodišnjeg problema.