foto: facebook Boško Ničić
Reklame

Gradonačelnik Zaječara saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da smo pragu, za nešto više od dve nedelje (16-23.10), jubilarnih 30. “Dana Zorana Radmilovića”, jednog od najznačajnijih, u zadnjih par godina, pozorišnih festivala u Srbiji.

Prema njegovim rečima u narednih nekoliko dana, a pre početka prodaje kompleta karata, ŠVS grada Zaječara utvrdiće precizne kriterijume, u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama republičkog KŠ, ko može i pod kojim uslovima ući i pratiti festival (kao posetilac, gost ili predstavnik medija).

„Ono što je sigurno to je da u salu neće moći više od 50% publike (oko 170 mesta), da će biti obavezno nošenje maske sve vreme boravka u sali i holu pozorišta i da niko bez potvrde o preležanoj kovid infekciji, potvrde o revakcinaciji najmanje dve nedelje pre početka festivala ili negativnog PCR testa (ne starijeg od 48 h od datuma kada ulazi u salu) neće moći da prisustvuje predstavi bez obzira da li ima (i kako je do nje došao) kartu za festival“.ističe Ničić.

Ukolko do tada KŠ RS uvede “kovid propusnice/pasoše” oni će takođe biti validan dokument za ulazak u salu pozorišta, dodaje on.

Takođe, u periodu od 11-14.10., održaće se i 4. “Festival malih pozorišnih formi” (ovog puta zbog pandemije takođe u zgradi NP “Zoran Radmilović” a ne u DK “Kotlujevac” u kojem je punkt za vakcinaciju) koji će upotpuniti celokupan kulturni događaj i Zaječar staviti u epicentar kulturnih događanja u Srbiji.