Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže Fejsbuk da su noćas, kako i priliči satanističkoj sekti, lažni zaječarsko/borski ekolozi Đuričko, “Krstić&sinovi”, portal vozačica i “Eko istokovci” otkrili da u okolini Nikoličeva postoji, na dubini od 400 metara, topla voda.

On je poručio bravo “majstori”, da nije glupo i zlonamerno bilo bi smešno.

“Jadno je i to što je “neko”, očito po “nečijoj” narudžbini, dva dana pre njihovog otkrića tople vode, zavrnuo (i polomio) ventile za česme i bazen u tzv. “Nikoličevskoj banji” u nameri da pokaže da je bušotina udaljena par kilometara od “banje” uticala na ovo izvorište. Pošto im je i ovaj glupavi spin, kao i onaj o navodnom kamenolomu u Malom Izvoru, propao sada im je kriv narod koji “neće da se probudi” i podrži ih u suludim planovima kako bi se nasilno, konačno, domogli vlasti”, ističe Ničić.

Kaže, da kada pojačavaju energetski potencijal grada, podzemnim kabliranjem, i izgradnjom najmodernijih trafo stanica, plaše narod da će ih “poubijati struja” iako znaju da je to tehnički nemoguće – “znaju oni ali ovim spinom skupljaju jeftine poene kod neukih ljudi”.

“Kada gradimo najlepši stadion u Srbiji oni se bave time da je neko uzeo pesak i “ukrao” brdo ali, iako to znaju” ne pominju da je iz tog brda 40 godina uziman prsak za nasipanje i gradnju zaječarskih ulica. Kada kao lopuže, preko terase, upadnu u Skupštinu grada i ometaju njen rad udarajući gde stignu radnike obezbeđenja, a onda prikazujući sebe kao žrtve, zaborave da kažu da odbornici uopšte nisu glasali za izgradnju nikakvog kamenoloma u Malom Izvoru pošto za to nisu ni nadležni. Ni grad ni odbornici. Zaboravili su i to da se akt koji smo usvojili (plan regulacije) odnosi na 28 hektara državne a ne gradske zemlje (kamenjara)”, objašnjava gradonačelnik.

Dodaje da su tako izmislili i ovu priču o toploj vodi, nekoliko kilometara od Nikoličeva, kao uvod u spinovanje o nekakvim rudnicima koji će uništiti Zaječar.

“Na žalost, na našoj teritoriji, u blizini i daljini, ništa od rudnih bogatstava nije otkriveno. Da se istražuje treba pošto je i nama bitno da znamo šta eventualno posedujemo od minerala i rudnih bogatstava. Kako je moguće da našim precima nisu smetali ni rudnici uglja (Lubnica, Avramica …), ni kvarcnog peska u Rgotini, ni kamenolom u Čokonjaru … O čemu se zapravo radi ? Znaju građani. Zato ih i ne podržavaju”, kazao je i dodao:

“Nadam se samo da sada ova bezumna kamarila neće krenuti u akciju “door to door” sa upaljenim svećama i ikonama da kunu građane koji ih ne podržavaju u satanizmu i ludilu”.

Reklame