Foto: Zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obratio se putem društvene mreže fejsbuk da u nameri da ukloni, višegodišnju, divlju deponiju na platou Park šume “Kraljevica” (gde je ko god je stigao bacao šut, otpad i smeće), a koristeći želju graditelja novog stadiona da, na neki način, pokažu svoju društvenu odgovornost u lokalnoj samoupravi gde rade, GU Zaječar ih je zamolila da pomognu u sanaciji i rekultivaciji ovog poteza.

Prema njegovim rečima to se naravno podrazumevalo da svojom mehanizacijom izađu, prikupe sav otpad, obruše peščane litice (koje su predstavljale latentnu opasnost od pada i povređivanja, posebno dece i šetača u ovom delu Kraljevice), i navezu humus kojim bi se “ambis” (napravljen ko zna kada) popunio, a nakon toga zasejala trava i drveće.

„Ovakvi radove, posebno kada ne koštaju ni dinara iz javnih sredstava, nikada nisu bili podložni izdavanju bilo kakvih dozvola i spadaju u domen redovnog održavanja pomenute lokacije. Dežurni “dušebrižnici”, a u stvari politički jurišnici, iz tzv. “nezavisnih portala”, pod dirigentskom palicom par stranaka, koje ili nisu mogle da uđu u gradski parlament ili su u isti ušle samo zahvaljujući smanjenom cenzusu od 3%, brže-bolje su ovo predstavili kao MISTERIOZNO istraživanje i iskopavanje ne znam čega i “uništavanje” park šume “Kraljevica”. Pre nego li su i zatražili objašnjenje oni su doneli SVOJ zaključak – ZLIKOVAC/ci nam uništava/ju park šumu! Uzimajući za pravo da jedino oni imaju pravo na istinu, šireći najružniju demagogiju, u stilu svojih partijskih “tata” iz Beograda, oni i tuže i sude. Ako njih (sa 1%-3% podrške građana) niste pitali za “dozvolu” da se u ovom gradu nešto radi, sređuje ili uređuje, vi ste zlikovac, lopov, rušitelj, jednom rečju “legitimna meta” na koju možete nahuškati svaku sumobolnu osobu kojoj je, neko koga su oni označili i targetirali, “lovina” za verbalno ili fizičko iživljavanje. Ne dao Bog da neko to njima uradi – odmah su tu “partijske centrale” da kukaju o progonu svojih aktivista, NUNS-ovi, N1, “Nove” i sl…sa tužnom pričom o iživljavanju bahatih “lokalnih kneževa” nad nejakim opozicionarima, NVO ili “medijima” (čuj, portal sa deset lajkova “medij“.- kazao je Ničić.

On ističe da nije njima problem, naravno, ni briga za “Kraljevicu”, ni izmišljanje Industrijske zone tamo gde ona, u prvoj fazi nije ni planirana, i koja od 220 miliona građane Zaječara nije koštala ni jedan dinar (sem njihove logike da su to, republičke, sve “naše pare”), ni nekakve retke ptice koje samo oni vide po livadama i šumama “Kraljevice” (obično slike tih ptica, što je i sudski dokazano, skidaju sa interneta), ni to što znaju da je za gazdovanje šumom zaduženo JKP koje napokon radi svoj posao i zapuštenu šumu dovodi u red – njihov problem je SNS i Boško Ničić u istom.

„To što huškaju nervno labilne ljude (da ne koristim gore reči), bukvalno crtajući metu, i označavajući, vrlo perfidno, i gde ta njihova “meta” živi, a svesni posledica (paljenje auta je samo početak – sa čim su se strasno sprdali) za njih i jeste cilj. Svesni da SNS i Boška NIKADA ne mogu POBEDITI i da je jedini način fizička eliminacija a nesvesni da jedan čovek nije njihov problem i da političku organizaciju koja broji preko 700.000 članova neće uništiti, već samo ojačati, takvom umobolnom logikom. Agresivnost, nevaspitanje, bezobrazluk i galama, koju pokazuju i u gradskom parlamentu i na svojim partijskim KZŠ, samo su odraz nemoći. Ne meri se politička snaga količinom izmišljenih afera i laži već podrškom građana i radom za te građane. Aplauzi šacice istomišljenika, za svaku plasiranu glupost, brzo utihne a nacrtane mete se lako, hotimično, zalepe na sopstvena leđa ili čelo.
Ako misle da me je strah ( i mene i bilo koga iz SNS-a)- stoti put im poručujem, “NEJAKI UROŠI” niste vi neko ko može da uplaši bilo koga od nas. Mnogo će još vode Timokom proteći, i vetrova Kraljevicom produvati, dok vi ojačate da budete ikakva pretnja SNS-u i meni lično. Uradite li bilo koje zlo, koje uporno prizivate, ostavićete večnu mrlju na svom i obrazu (ako ga imate) svojih potomaka. Neka vam je na čast ! Mali je ovo grad, poštenih, vrednih i gostoljubivih ljudi, da bi ga ovi “trovači mržnjom” mogli tako lako zagaditi. Zato, prijateljski, savet : ne činite drugima ono što ne bi voleli da neko vama čini ! Živi mi i zdravi bili“poručio je Ničić.

Reklame