Boško Ničić, foto: Printscreen / facebook
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem popularne društvene mreže najavio je otvaranje novih radnih mesta, potencijalne multimilionske investicije, kao i proširenje industrijske zone.

 

Gradonačelnik Zaječara putem popularne društvene mreže obavestio je javnost o stratrški važnoj poseti  delegacije kineske kompanije.

Kako se navodi u Ničićevom obraćanju reč je o mladoj, ali strateški važnoj firmi, koja je iskazala interesovanje za otvaranje fabrike na teritoriji grada Zaječara.

„Danas sam, sa svojim saradnicima, imao zadovoljstvo da ugostim delegaciju kineske kompanije NAIPU MINING MACHINERY (NP), koju je predvodio predsedavajući UO ove kompanije gospodin Zheng Hao.
Ova relativno mlada kineska kompanija, osnovana 2005.godine, koja posluje na pet kontinenta, i svrstava se u red lidera u proizvodnji rudarske opreme, iskazala je interesovanje za otvaranje svoje fabrike, površine preko 30.000 m2, na teritoriji našeg grada.“ – naveo je Ničić na svom fejsbuk profilu

Ničić je naveo da se je vrednost očekivane investicije blizu 25 miliona evra, te da bi se dolaskom ove kompanije otvorila vrata za dolazak dtugih kineskih investitora.

„Očekujemo da nakon razgovora u Razvojnoj agenciji Srbije (RAS) i sa najvišim državnim rukovodstvom naše zemlje, donesu pozitivnu odluku od koje bi naš grad i građani imali velike koristi u budućnosti.
Pored same investicije vredne sa njihove strane blizu 25.000.000-€ direktne investicije i zapošljavanja, u startu, više od 350 radnika tu je i otvaranje “vrata” za dolazak drugih kineskih investitora, upošljavanja naše građevinske industrije kao i proširenje IZ “Zapad”.“ – zaključio je Ničić

 

Reklame