Foto: Boško Ničić fb
Reklame

Gradonačelnik Zaječara putem društvene mreže fejsbuk najavio je da počinje realizacija izgradnje tri stadiona, u tri grada u Srbiji, među kojima je i Zaječar. 

Kako su mediji u Srbiji preneli Leskovac će biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kojem će biti izgrađen moderan gradski stadion „Dubočica” i to prema Uefa standardima čija je vrednost, kada kompletna investicija bude realizovana, 21 milion evra.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca dr Cvetanovića, stadion će biti izgrađen po međunarodnim, Uefa standardima, pokriven najmodernijim reflektorima. U kompleksu je predviđeno 198 parking mesta, i to 128 regularnih, 32 za osobe sa invaliditetom, 38 u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih i dva za autobuse.

Podsećamo, jula meseca 2019 gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je novi stadion kapaciteta 8.168 mesta, koji će se nalaziti se na Kraljevici, na mestu sadašnjeg hipodroma.

Stadion u Zaječaru biće izgrađen po standardima FIFE, rečeno je tada. Stadion će imati 8.168 mesta, biće bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 miliona evra, rečeno je tada.

Slaviša Kokeza predsednik Fudbalskog saveza Srbije objasnio je tada značaj izgradnje ovog stadiona u Zaječaru, i najavio da će reprezentacija igrati na njemu.

„Ovaj stadion će imati veliki značaj ne samo za grad Zaječar, već za čitav ovaj region. I to neće biti stadion koji će koristi samo jedan klub iz Zaječara, već će to biti stadion gde će moći da se organizuju razni događaji, poput igranja različitih reprezentativnih selekcija fudbalskog saveza Srbije, međunarodne utakmice. To će biti toliko moderan stadion da će na njemu moći da igra i A reprezentacija Srbije“.- istakao je Slaviša Kokeza.