Foto: Glas Zaječar
Reklame

Novi stadion kapaciteta 8.168 mesta, nalaziće se na Kraljevici, kazao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, posle sastanka sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom. Stadion će biti izgrađen na hipodromu, dok će tender za izbor izvodjača radova biti objavljen do septembra.

Foto: Glas Zaječara

Stadion u Zaječaru biće izgrađen po standardima FIFE, i pored stadiona biće izgrađena još osam pomoćna terena. Pošto je grad Niš samo 100 kilometara od Zaječara, na njemu će moći da se igraju međunarodne utakmice.

Foto: Glas Zaječara

Slaviša Kokeza predsednik Fudbalskog saveza Srbije objasnio je značaj izgradnje ovog stadiona u Zaječaru, i najavio da će reprezentacija igrati na njemu.

„Ovaj stadion će imati veliki značaj ne samo za grad Zaječar, već za čitav ovaj region. I to neće biti stadion koji će koristi samo jedan klub iz Zaječara, već će to biti stadion gde će moći da se organizuju razni događaji, poput igranja različitih reprezentativnih selekcija fudbalskog saveza Srbije, međunarodne utakmice. To će biti toliko moderan stadion da će na njemu moći da igra i A reprezentacija Srbije“.- istakao je Slaviša Kokeza.

Jedan od ciljeva ovog projekta je da se i pojave investitori i da se izgradi hotel, kako bi sportisti dolazili u Zaječar na pripreme.

„Stadion je preduslov za razvoj sporta i turizma. Posle toga idu hoteli, pa će dolaziti sportisti da se smeste. Nekome smeta što neko hoće bez dinara našeg ulaganja da izgradi stadion. Da li mi treba da kažemo NE?

„Stadion nije zamena za puteve i ulice. Zato što oni koji finansiraju želeli su da ulože u stadione, gradiće se stadion. Izabrali su gradove i tu će se graditi, a među njima je i Zaječar“.Kazao je Ničić.

Stadion će imati 8.168 mesta, biće bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 miliona evra.

Nakon sastanka Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza Istočne Srbije i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković,  sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, obišli su i prostor hipodroma u Zaječaru, gde će biti izgrađen novi fudbalski stadion po FIFA standardima.