Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić gostujući na Magnumu, kazao je da će uskoro početi rekonstrukcija ulice Crvene Armije kao i Vojničke ulice. Najavio je i izgranju mosta na Crnom Timoku koji će spojiti naselja Kotlujevac i Podliv.

U ulici Crvene Armije prema rečima Ničića, biće zamenjene azbestne cevi, i priključci za industrijsku zonu.

„U međuvremenu, čim zamenimo azbestne cevi, Putevi Srbije radiće potpunu rekonstrukciju ulice Crvene armije, od rampe na Vražogrnačkom putu do izlaza iz Zvezdana, a u sklopu toga radiće se i priključci za industrijsku zonu. Tu ima dosta posla i vrednost je blizu 50 miliona, računajući i pristupne saobraćajnice koje treba da prolaze kod kroz industrijsku zonu. Oko 27 ili 28 miliona košta kolektor otpadnih voda koji će odvoditi vode iz industrijske zone do priključnog kolektora otpadnih voda blizu Timoka“, istakao je Ničić na Magnumu.

Po njegovim rečima ovaj projekat je povezan sa projektom izgradnje mosta na Crnom Timoku koji će spojiti naselja Kotlujevac i Podliv.

„Taj projekat će biti realizovan na jesen 2020. godine. Sada se rade pripreme, rešavamo imovinske odnose, danas se već razgovaralo sa vlasnicima zemljišta u ulici Vasilija Đurovića Žarkog, koja će biti kompletno presvučena asfaltom i iz koje će se izlaziti na taj most. Preko tog mosta srediće se kompletno Vojnička ulica u Podlivu. To će biti jedna od ključnih kružnih saobraćajnica i za javni autobuski prevoz“, naveo je Ničić na Magnumu.

Ničić je istakao da se početak radova u Vojničkoj ulici očekuju u maju ili junu 2020. godine.

Podsećamo, gostujući na Magnumu Ničić, je najavio izgradnju novog stadiona na Kraljevici, rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića, kao i kao i proširenje i kompletna rekonstrukcija mosta na Crnom Timoku.