Boško Ničić, printscreen
Reklame

Gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da na osnovu 84 obrađena PCR testova, u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara imamo još tridesetjedno (31) covid-19 pozitivno lice ( 37% od broja nivotestiranih).

On ističe i to da u ovom broju testiranih imamo i 9 osoba koje su pozitivne na kontrolnom testu (od 23 kontrolna testa). Od ovog broja novoinficiranih 19 osoba je ženskog i 12 muškog pola, starosti od 8 do 80 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6323 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 50 ranije testiranih osoba i 59 juče uzorkovanih. Od početka pandemije imamo 861 potvrđenih slučajeva obiljevanja od čega njih 454 više nemaju pozitivan covid-19 nalaz.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 28 pacijenata a na Grudnom odeljenju 42 pacijenata. U toku jučerašnjeg dana imali smo sedam (7) prijema na oba odeljenja i dva (2) otpusta. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

„Kapaciteti zdravstvenog sistema našeg grada su, i pored proširenja i izuzetnih napora da sve funkcioniše, na izmaku“.- ističe Ničić.

ŠVS grada ponovio je zahtev komunalnoj miliciji, inspekcijskim službama i policiji za nultu toleranciju prema prekršiocima propisanih mera !