Foto: screenshot Happy tv
Reklame

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, oglasio se putem društvene mreže Fejsbuk, povodom, kako on kaže, hajke dela tzv. “zaječarske opozicije” i nekih samoproglašenih novinara, korišćenjem delimično opravdanog nezadovoljstva nekoliko prodavaca i preprodavaca sira i mlečnih proizvoda, pošto ga niko nije kao gradonačelnika i “drugu stranu” pitao o činjenicama, evo koje su iste, a vezano za prodaju “Hale sireva” u Zaječaru.

Prema njegovim rečima, JKP “Kraljevica”, koje je bilo vlasnik “Hale sireva”,bukvalno je, bez razloga, oterano u stečaj 2015. godine “kada su na vlasti bili isti oni koji danas “potpaljuju” po pijaci nezadovonjstvo i prodavaca i kupaca”.

“Dejan Krstić, koji danas šparta među prodavcima i lamentira nad njihovom sudbinom u to vreme bio je POMOĆNIK GRADONAČELNIKA i ni jednim potezom nije sprečio stečaj ovog JKP čime smo izgubili ne samo “Halu sireva” već je uništen i rasadnik na “Vanjinom jazu” i još puno toga. U toj grupi tadašnjih vlastodržaca nalazili su se i još neki sadašnji bukači opozicije kao što je Saša Domitrijević tada NS, a sada POKS – kao gradski većnik”, napisao je Ničić.

Ničić ističe da je Stečajni upravnik preko Agencije za stečaj u Beogradu, radi namirenja dugova koje je, kako on tvrdi, “ova družina i njihov direktor Goran Đorđević, kome se gubi svaki trag, napravila, pre nekoliko dana predmetnu halu, A NE PIJACU, prodao na licitaciji privatnim licima za 70.000.000 dinara što je, po proceni svih u gradu koji se bave finansijama, precenjena vrednost i nije im na kraj pameti bilo da u ovome učestvuju i kockaju se budžetskim novcem.

“Grad je naložio našem JKP “Higijena” da, u saradnji sa Odeljenjem za urbanizam i gradskim urbanistom, HITNO, izrade projekat panelnog “zatvaranja” dela zelene pijace i pretvaranja iste, sa svim sanitarnim uslovima i rashladnim uređajima i vitrinama, za prodaju mlečnih proizvoda, sireva i jaja a uz najstrožu, svakodnevnu, sanitarno/higijensku kontrolu i testiranje. Grad će pored ovoga uraditi i opremiti, preko svog nadležnog JKP, i adekvatniji prostor za prodaju cveća i rasada”, kaže gradonačelnik.

On kaže da je završetak ovog posla, kao i fizičko odvajanje parcela GRADSKE ZELENE PIJACE i (sada) privatne, bivše, “Hale sireva” obaviće se do sredine jeseni (oktobar/novembar) i tada će prodavci ovih proizvoda dobiti mnogo bolje uslove za rad od dosadašnjih a kupci mnogo veću sigurnost u ispravnost proizvoda koje kupuju.

Podsećamo i pitamo, kako samo Ničiću smetaju pojedinci koji su bili sa Mirkovićem, ali ne smetaju mu Stefan Zankov, Mirko Nikolić, SPS, SDPS i mnogi drugi koji su sada sa njim? Pitamo, i podsećamo gradonačelnika da su svi oni bili članovi SNS-a, čiji je sada i on član.

Reklame