foto: facebook Boško Ničić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da među pristiglim rezultatima danas, nema covid pozitivnih osoba. Čekaju se rezultati za još 145 lica. Ničić apeluje na građane da nose maske i pridržavaju se mera.

Od juče do danas, u referentnim laboratorijsma, imamo samo 11 obrađenih uzoraka testiranuh građana i među njima nema covid-19 pozitivnih slučajeva. Trenutno je u radu 110 ranije i 35 danas poslatih uzoraka.

„MOLIMO, ALELUJEMO i PODSEĆAMO, obzirom da je na teritoriji grada proglašena vanredna situacija, da svuda gde je to propisano OBAVEZNO nosite ZAŠTITNU MASKU, DRŽITE PROPISANO ODSTOJANjE i nakon svakog rizičnog kontakta PERETE RUKE SAPUNOM ili dezinfekcionim sredstvom“.podseća Ničić.

Ničić napominje da je NAJSTROŽE ZABRANjENA prodaja piva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i njihovo ispijanje, ispred ili pored maloprodajnih objekata (prodavnica, brze hrane, kioska, benzinskih pumpi i sl.).

„Komunalni milicioneri i sanitarni inspektori će zahtevati zatvaranje objekata koji ovo omogućavaju i ne prijavljuju ovakve slučajeve“.upozorava on.

Ničić napominje i to da stišavanje epidemije u Zaječaru zavisi samo od nas i našeg ponašanja.

Reklame