Foro: Glas Zaječara

Nenad Ristović kazao je na današnjoj pres konferencije da očekuje pobedu na izborima za Savet MZ Vratarnica. On je kazao i to da očekuje vanredne lokalne izbore u gradu na Timoku, i da je spreman da nakon pobede formira vlast sa narodom. On je kazao i to da JKP „Vodovod“ vodi kriminalni klan i da je direktoru istekao mandat. Prema njegovim rečima vlast namerno vodi u stečaj JKP „Higijena“, gde će radnici ostati bez posla.

Nenad Ristović, lider pokreta „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, kazao je ovom prilikom da oni izlaze 21. juna, na izbore za Savet mesne zajednice Vratarnica.

„Pozivam ovom prilikom sve žitelje sela Vratarnica, da 21. juna, izađu na izbore za Savet MZ, i zaokruže listu „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović. Mi očekujemo pobedu u Vratarnici i počinjemo pripreme za vanredne prevremene lokalne izbore u Zaječaru, kao i preuzimanje vlasti od strane pokreta „Pobeda za naš grad“ i formiranje vlasti zajedno sa narodom, čime bi bilo zaustavljeno propadanje našeg grada“istakao je dr Nenad Ristović.

Ristović je istakao i to da se u predhodnom periodu desio niz situacija o čemu građani moraju biti obavešteni.

„JP Vodovod Zaječar, pokušalo je na jedan nelegalan način, u rukama jednog kriminalnog klana, formira cenu od 38 dinara za tehničku vodu, i time pokrije dug Delta Agrara prema JP Vodovod Zaječar, i prema građanima Zaječara, tako što bi vodu za piće na taj način platili gradu. Građani Zaječara, to ne smemo dozvoliti“poručio je Ristović.

On je kazao i to da direktor JP „Vodovod“ Zaječar, od 18. marta tekuće godine više ne može da vrši tu funkciju jer mu je istekao mandat. 

„Vršenjem te funkcije, on je u krivičnom delu, i njegov potpis na svakom dokumentu je nevažeći“- kazao je on.

Ristović je kazao i da je JP „Higijeni“, oduzeta delatnost organizacije vašara. Prema njegovim rečima time je Higijeni oduzeto negde oko 13 miliona dinara.

„Oduzimanjem ove delatnosti, preduzeće se uvodi u stečaj, a jedan broj radnika ostaće bez posla. Na ovaj način žele da ostavre početak onoga što je bilo krajem prošle godine, a to je formiranje političko – privatnog partnerstva gde bi delatnost grobljanskih usluga, i zelene pijace, dali na gazdovanje privatniku. Građani Zaječara to ne smemo dozvoliti“ opet je poručio dr Nenad Ristović.

Ristović je kazao i to da se JP „Timok održavanju“ dodeljuje delatnost organizacije vašara i 15.5 miliona u budžet.

„Neka građani ne zaborave da je ta firma 2019. godine imala, završni budžet sa negde 3 miliona dobiti. Sa ovih 13.5 miliona koji su već planirali, kao prihod, oni će ove godine ostvariti samo 300.000 dobit. To je 10 puta manja dobit“.kazao je Ristović.

Ristović je podsetio i to da je državna revizorska institucija dala mišljenje o budžetu i završnom računu JP „Timok održavanje“, koja kaže da je mišljenje sa rezervom i smatraju da preduzeće neće moći da izvrši servisiranje kratkotrajnih zaduženja kapitalom preduzeća, što prema Ristovićevim rečima znači da preduzeće ne može likvidno da posluje.

„Još nismo izmirili dugovanja za direkciju za izgradnju grada Zaječara, koja od janura 2015. godine ima zatvoreni račun. Preko 350 miliona dinara iz budžeta grada Zaječara, para građana Zaječara, plaćene su za namirenje duga ove firme. Firma naslednica „Urbanizam i izgradnja“, uvedena je pre par dana u likvidaciju. Skupo nas košta ovo igranje vlasti sa našim parama. Građani Zaječara, to ne smemo dozvoliti“opet je poručio Ristović.

Na pitanje našeg portala da prokomentariše pisanje pojedinih medija o puštanju radnika pozorišta svojim kućama, kao i čija je odgovornost što je pozorište radilo od 11 do 15 maja, dok je trajala zabrana rada, Ristović je kazao sledeće:

„Kao infektolog mogu da kažem da su svi lekari ZC Zaječar, svo zdravstveno osoblje, učinilo je maksimalnim naporima da se za sve one koji su bili sumnjivi, ili oboleli, pružimo neophodnu negu. Mogu da kažem da smo delom uspešno okončali to, a sve ostalo, jasne su bile procedure koje su bazirane na doktrini, što smo kao lekari morali da uradimo. Za ono što je van zdravstva, neka rade organi koji su zaduženi za to“

Na pitanje novinara portala Zaječar onlajn, da li se zaista očekuju vanredni lokalni izbori, ili je to predpostavka, Ristović je kazao sledeće:

„Ako pogledate budžet grada, ostvarenje budžeta, ako pogledate u kakvoj se situaciji Zaječar nalazi, mi nemamo vremena da čekamo redovno izbore, a ako bi smo čekali redovne izbore sa ljudima koji ovde reprezentuju vlast i koji rade za svoje lične interese, onda ovaj grad neće imati svetlu budućnost, ko god tada bude došao neće moći tada ništa da uradi. Mi moramo imati što pre vanredne lokalne izbore u Zaječaru“

Na pitanje portala Glas Zaječara da li Pobeda za naš grad poziva građane 21. juna da glasaju ili da bojkotuju izbore, Ristović je kazao sledeće:

„Svi mi građani, po Ustavu imamo zagarantovano pravo da biramo i budemo birani. Sve one koji se odluče da izađu na izbore, podržavam pod uslovom, neka dobro razmisle za koga će dati glas. Sa druge strane, svi oni koji se odluče za bojkot, neka dobro razmisle šta će biti sa njihovim glasom. I jedni i drugi treba da znaju, i izlaženjem i ne izlaženjem, nekome ste dali glas. Samo vi odlučujute kome. Kako budu glasali naši simpatizeri, članovi i glasači, tako će glasati i Nenad Ristović“.

Reklame