U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D, majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić. Na ispitivanju se branila ćutanjem i iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u ovom slučaju.

S. D. je privilegovan svedok u slučaju istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, s obzirom na to da su osumnjičeni u ovom slučaju njen sin D. D. i suprug R. D, piše RTS.

Ona je iskoristila svoje pravo da ne svedoči, kazao je advokat Nebojša Živanović.

U međuvremenu, policija i žandarmerija nastavljaju potragu za Dankinim telom. Pretražuje se teren od sela Zlot, ka selu Sumrakovac, na kojem je nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Izvor: N1

Reklame