Pripadnici zaječarske komunalne policije formirali su živi zid oko pojedinih zgrada u centru i zgrade Gradske uprave Zaječar kalo bi sprečili učesnike protesta da lepe nalepnice. Komunalni policajci fotografisali su učesnike protesta.

U Zaječaru je večeras održan jedanaesti po redu građanski protest. Nezadovoljni građani okupili su se kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo sve težom situacijom u gradu na Timoku.

Pred Zaječarce ovoga puta stali su Lazar Đurović i Dragana Rašić.

Osvrćući se na opštu situaciju u gradu Dragana Rašić iskoristila je priliku da se obrati gradonačelniku Zaječara:

„Boško Ničiću, direktno si odgovoran za ukidanje Ustavom zagarantovanih prava na slobodu mišljenja i govora trojice radnika koji su zbog učestvovanja u protestima 1 od 5 miliona premešteni iz Gradske uprave u seoske jedinice i to po kazni!“

Okupljenim građanima obratio se i Lazar Đurović, nakon čega su okupljeni građani krenuli u šetnju.

“ Hvala vam što ste hrabri, hvala vam što ste svesni, hvala vam što ste rodoljubi, hvala vam što znate da se treba boriti, a to radite za svoju decu“!

Kod zgrade nekadašnjeg komiteta građane je dočekao „živi zid“ koji su formirali pripadnici komunalne policije kako bi sprečili lepljenje nalepnica na kojima su navedena neostvarena obećanja aktuelnog gradonačelnika Zaječara, Boška Ničića.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 29. März 2019

Pripadnici Komunalne policije fotografisali su učesnike protesta koji su lepili nalepnice na stubocima.

Grupa komunalnih policajaca dežurala je i oko zgrade Gradske uprave. Učesnici skupa fotografisani su,a za brzo uklanjanje nalepnica bilo je angažovano nekoliko lica.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 29. März 2019

Organizovano držurstvo Komunalne policije izazvalo je veliku tenziju i nezadovoljstvo.među učesnicima protesta, jer u gradu na Timoku postoje brojni komunalni problemi.

Naredni protest zakazan je za idući petak u 19 časova.