Foto: Timok održavanje
Reklame

Radovi na izgradnji savremenog dečijeg parka u zaječarskom naselju “Izvorski put” juče su završeni. Prostor od oko 300 kvadratnih metara, na uglu ulica Miloša Obilića i Bore Stankovića, koji je do pre pola godine bio u jako lošem stanju i predstavljao ruglo tog naselja, sada je dobio potpuno drugačiji izgled, saopštili su iz Timok održavanja.

Postavljene su igračke za decu uzrasta od dve godine do 12 godina, kao i nove klupe i korpe za smeće, pa će stanovnici ovog naselja, posebno najmlađi, sada konačno imati mesto za uživanje i razonodu. Cela inicijativa potekla je od stanovnika ovog naselja, koji ne kriju zadovoljstvo što je taj deo grada konačno dobio prvi prostor za najmlađe.

“Nakon mnogo godina, naselje “Izvorski put” je konačno dobilo prvi dečiji park, što je za svaku pohvalu. Inicijativa je potekla od nas, stanovnika ovog naselja, a kao što se vidi iz priloženog, neko je imao sluha za to. Sada deca iz ovog kraja konačno mogu da se igraju i uživaju u ovom parku”, rekao je Dušan Lilić, stanovnik naselja “Izvorski put”.

Nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća “Timok održavanje” napominju da je prilikom gradnje dečijeg parka na “Izvorskom putu” posebna pažnja bila usmerena na bezbednost mališana, koji će najviše da koriste ovaj prostor.

“Ovo je prvi sertifikovani dečiji park i napravljen je po svim uputsvima Zakona o bezbednosti. Na samom ulazu u igralište postavljena je tabla na kojoj je naznačeno od koliko godina deca mogu da koriste ove igračke. Ono što treba napomenuti je da će “Timok održavanje” u narednom periodu biti veoma aktivno u ovom delu grada, kao što je to bio slučaj i sa izgradnjom ovog igrališta, pa su tako u planu radovi na osvetljenju novog terena za košarku, fudbal i rukomet u ovom naselju, kao i ugradnja rasvete pored novog trotoara”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića, ovo je samo početak radova u ovom zaječarskom naselju, gde je planirano da uskoro počne gradnja otvorenog terena za košarku, fudbal i rukomet.

“Nedaleko od nas, u ulici Izvorski put se gradi novi sportski teren, a od raskrnice na Izvorskom putu, pa sve do ulice Save Kovačevića biće urađen novi trotoar sa novom rasvetom. Čitava inicijativa je potekla od ljudi koji ovde žive, a grad Zaječar je, na čelu sa gradonačelnikom, imao sluha i sve ono što smo se dogovorili, jedan deo smo uradili sa ovim igralištem, a u bliskoj budućnosti će i ono što je obećano i dogovoreno sa njima, biti urađeno. Gradonačelnik je na sastanku sa izvođačima koji će uraditi trotoare i rasvetu, ali i izvesti radove na novom igralištu u ovom delu Zaječara”, istakao je Stanković i dodao:

“Ovim smo pokazali da imamo sluha za sve građane, pa s tim u vezi, osim radova u ovom naselju, planirano je da u Kotlujevcu napravimo veće dečije igralište i letnju teretanu”.

Vrednost radova dečijeg igrališta u naselju “Izvorski put” je 2 miliona dinara.

Podsećamo, da smo na inicijativu grupe sa „Izvorskog puta“, mi iz Glasa Zaječara i kolege iz Zaječar onlajna, jedini preneli šta su oni tada imali da kažu. Rečeno nam je tada da ne žele da se u sve ovo meša politika……

Reklame