Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)

Iz Narodnog pokreta SRbije u Boru ističu da svakodnevicu u Boru obeležava još jedna loša grejana sezona, što nije novost, i predizborna građevinska sezona kad joj vreme nije.

Prema njihovim rečima u sveukupnom ludilu lokalna vlast ne preza od nedomaćinskog trošenja budžeta, na brzinu podeljenih poslova izvođačima koji se i sami čude zašto baš sad kreću investicioni radovi.

“Prošao je letnji period i dobar deo jeseni, a da vlast nije prstom mrdnula da nešto kvalitetno uradi za građane Bora i u interesu grada. Obmanjuju sve redom. U pojedinim selima još čekaju na neispunjena obećanja o preseljenju.  Trotoari su razrovani, parkirališta nedovršena, toplovodna mreža na istim mestima kao i prethodnih godina, putevi ispunjeni udarnim rupama. I umesto da prihvati kritiku opozicije vlast kreće sa novim (lažnim) obećanjima i plaši narod da će u slučaju pada vlasti SNS-SPS sve stati, jer opozicija želi zaustavljanje rudarenja i povratak u devedesete. Kakve sve laži od strane nakaradne vlasti”, ističu oni.

Dodaju da je jedina istina da se bore da se te radikalsko-socijalističke devedesete ne vrate.

“Takođe, tvrdimo da pod ovakvom vlašću, u kojoj se jedan čovek pita za sve, gde su građani taoci ne može biti demokratske  Srbije, niti institucija! Postojaće samo korupcija koju su oni razvili do neslućenih razmera. Zato kažemo, padom ove vlasti građani Srbije i Bora dobiće slobodu i istinu o svemu šta se u prethodnih deset i više godina dešavalo a krilo od njih.  Borani će dobiti istinu o milijardama koje su potrošene preko Toplane, a svi oni koji su je doveli u stanje prezaduženosti moraće da odgovaraju”, ističu iz Narodnog pokreta Srbije.

Ističu da je žalosno da grad sa budžetom od osam milijardi dinara bude neuređen, sa kanalizacijom i putnom infrastrukturom u katastrofalnom stanju.

“Za to je je ova vlast kriva i zato mora odgovarati. I politički i pred sudovima! Šta reći o toj istoj vlasti koja je malo toga učinila da Dom zdravlja bude za primer, vlasti koja je u vreme prethodne izborne kampanje obećala da će brzo krenuti u  izgradnju nove bolnice i rešavanja nagomilanih problema u zdrvstvu ( to je čak i predsednik Vučić obećao!)?”, kažu.

Prema njihovim navodima, vrhunac bezobrazluka je što vlast SNS opet pravi spiskove po preduzećima i pojedinim ustanovama i gradskoj upravi za mitinge, a pojedine radnike i vozila koristi za štandove i kampanju od vrata do vrata. Ponižavajuće!

“Zašto nastavljaju da rade ono što se nigde u svetu ne radi ? Svi koji u tome učestvuju, sigurno je, moraće jednog dana pred lice pravde. 17. Decembar je šansa da se svi Borani zahvale ovoj štetočinskoj vlasti na republičkom nivou. Lokalna vlast će sama otići”, zaključuju oni.

Reklame