Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru apeluje na rukovodstvo grada da
novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmeri na lečenje bolesne dece, kaže se u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.

Prema njihovim rečima nije vreme za pompezna slavlja, bine i vatromete, vreme je da naša lokalna samouprava podrži građane Srbije koji se bore da prikupe visoke iznose novca za spas dece čije lečenje ne može da obezbedi državni zdravstveni fond.

„Građani Srbije pokazuju dirljivu solidarnost i veliki trud da prikupe novac za lečenje teško obolelih mališana. Ipak, to nije dovoljno, a vremena za neku od te dece je sve manje. Širom Srbije, kao i u našem Zaječaru, na svakom trgu, na svakom uglu, građani traže način da pomognu roditeljima u očajničkoj borbi da skupe više miliona dolara za lek svom detetu. Svedoci smo i da se na svakom koraku održavaju humanitarne akcije i licitacije“.- ističu iz Narodne stranke.

Iz Narodne stranke ističu i to da naši plemeniti sugrađani prodaju sve što mogu, od hrane i garderobe do kuća, da prikupe tu teško dostupnu svotu novca.

„Zato tražimo od gradske vlasti da podrži građane Srbije koje je borba za život dece
okupila i ujedinila“poručuju oni.

Apelujemo da se obustave novogodišnja slavlja i ne pali dodatna novogodišnja rasveta. Umesto nje, upalimo nadu za život ove dece. Umesto trgova i bina za Novu godinu, neka zasija i dečiji osmeh, stoji u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.

Peticiju možete potpisati OVDE.