Narodna stranka Zaječar, foto: Glas Zaječara

Povodom pisma zabrinute radnice JKSP „Zaječar“ iz Zaječara koje je poslato našoj redakciji, reagovala je Narodna stranka u Zaječaru.

Oni navode da nakon pisma zabrinute radnice JKSP „ZAJEČAR“, u kome navodi probleme koji su se, po njenim rečima, pojavili u ovom preduzeću u vezi sa naredbama grada oko
sprečavanja širenja kovid 19 virusa, kao i odgovora Gradonačelnika, koji pored svega iznetog ističe da niko zbog toga što je dostavio informaciju i izneo istinu nije snosio posledice u nekom Javnom preduzeću ili Ustanovama u Gradu, čime je obmanuo sve građane, Gradski odbor Narodne stranke sa žaljenjem ističe sledeće.

„Istine radi, upravo je jedan HRABRI ZAJEČARAC, uzbunjivač iz JKP „Vodovod“, dr Dragoslav Ilić podneo 20. 08. 2020. godine prvom čoveku antizaječarske gradske vlasti, odlazećem Gradonačelniku Bošku Niciću, informaciju o kršenju propisa, zakona, opštih akata, Statuta preduzeća, zloupotrebama u vršenju javnih ovlašćenja, a na osnovu Zakona o zaštiti uzbunjivača, učinjenih od strane odgovornog lica u pravnom licu, ali umesto da odlazeći Gradonačelnik reaguje i zaštiti javni interes, uzbunjivač je nedugo nakon toga 23. 10. 2020. godine dobio otkaz Ugovora o radu od strane odgovornog lica u pravnom licu, čiji je zaštitnik upravo odlazeći Gradonačelnik“.- ističu iz Narodne stranke.

Prema njihovim rečima ovakav i slični primeri kojih verovatno još ima u našem gradu, samo pokazuju da su zaposleni u Javnim preduzećima i Ustanovama izloženi strahovladi od strane nakaradne SNS vlasti, tako da zaposleni jedino mogu putem anonimnih prijava i pisama da ukazuju na brojne probleme sa kojima se svakodnevno susreću.

„Zato, Narodna stranka Zaječar, kao stranka pravdoljubivih ljudi će uvek stati
uz sve obespravljene i ugrožene sugrađane i ujedno poziva sve dobronamerne ljude da
nam se pridruže u borbi za bolji i pravedniji NAŠ ZAJEČAR“kaže se u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.