Narodna stranka saopštila je danas da je, uvidom u glasački materijal sa lokalnih izbora u Negotinu utvrdila da je na 80 odsto nevažećih listića zaokružena lista te stranke, a da su potom na istim listićima različitim olovkama zaokružene druge liste, čime su listići postali nevažeći.

Ta stranka je istakla da je „reč o brutalnoj kradji glasova gradjana koji su poverenje poklonili Narodnoj stranci“.

„Očigledno je da su naknadno zaokruživane i druge liste kako bi bili poništeni glasovi za Narodnu stranku“, navodi se u saopštenju.

Na izborima u Negotinu bilo je čak pet odsto nevažećih listića, „što je neuobičajeno visok procenat“, a na pojedinim biračkim mestima bilo je i više od 100 nevažećih listića, dodaje se u saopštenju.

Navedeno je i da su „u selu Dušanovac istim rukopisima potpisivane čitave porodice na biračkim spiskovima“.

„Mladić, rodjen 2000. godine, na jednom biračkom mestu je ostavio otisak prsta umesto potpisa, kao da je nepismen, a pohadjao je gimnaziju, pa sigurno zna da se potpiše“, navodi se u saopštenju.

Navedeno je i da predstavnicima Narodne stranke, koji su danas obavili uvid u glasački materijal, „nije dozvoljeno da fotografišu uočene nepravilnosti ni da ih fotokopiraju.

Dodaje se da im nije bilo dozvoljeno „niti da ih na licu mesta zabeleže na papiru, nego im je dozvoljeno samo da pogledaju materijal“.

Opštinska izborna komisija u Negotinu odbila je sve primedbe Narodne stranke na izborne nepravilnosti.

Narodna stranka osvojila je oko 13 odsto glasova na lokalnim izborima u Negotinu, održanim u nedelju, 17. oktobra.

Izvor: Beta

Reklame