Reklame

Kao i u većini gradova u Srbiji, članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke iz Zaječara krenuli su za Beograd na skup povodom izborne skupštine te stranke. Iz grada na Timoku, krenula su šest autobusa. Većina pristalica bez maski u autobusu.

Nešto posle 10 časova, pristalice Srpske napredne stranke, okupile su se preko puta Itereksa u Zaječaru, inače tradicionalnog mesta, odakle se polazi kada su u pitanju ovakvi događaji.

Među autoprevoznicima je najviše autobusa preduzeća koje obavlja gradski i prigradski prevoz u Zaječaru, Nikolić prevoz, As i Sky.

Prema procenama novinara portala Glas Zaječara oko 250 Zaječaraca krenulo je put Beograda.

Pristalice SNS-a, nisu bile voljne da komentarišu svoj odlazak za Beograd, a među prisutnima istakao se jedan član vladajuće partije, koji nam je dobacivao prilikom snimanja videa. Taj čovek je poznat po tome što je 2017. godine bio najagresivniji kada su se pristalice opozicije okupile oko prostorija SNS-a u gradu na Timoku, kada je ispred ulaza sada svoje stranke, ostavio sendvič.

Primetno je i to da skoro 90%, pristalica u autobusu je bilo bez maski. Na naše pitanje ko vodi računa o epidemiološkim merama, jedan od naprednjaka nam je kazao:

„Zašto juče Đilasa nisi to pitao“.

Ostaje pitanje bez odgovora, ko će biti odgovoran ako se neko od putnika zarazi korona virus, pošto je evidentno da se epidemiološke mere ne poštuju, ili jednostavno za pristalice vladajuće partije one ne važe.

Podsetimo, u pomenutoj hali na Novom Beogradu počela je izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će biti usvojen Izveštaj o radu, programska načela stranke i izabrano rukovodstvo.

Skupštini, prenose beogradski mediji, prisustvuje 3.690 delegata, od ukupno 4.000.

Kako je ranije najavljeno, u poslepodnevnim satima SNS će održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.