Foto: screenshot knjazevacinfo
Reklame

Na osnovu predloga Komisije za ocenu projekata podnetih na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Knjaževac za 2021. godinu, najviše novca svih građana, po 2.000.000 dinara, dobile su „T1“ televizija iz Majdanpeka i TV „Trans“ iz Negotina.

Nešto manje od milion, tačnije 945.000 RSD pripalo je novoosnovanom Regionalnom turističkom centru DOO Knjaževac za štampani medij pod nazivom „Knjaževačka hronika“, a za istu firmu, ovoga puta u formi portala. 600.000 dinara. U svom nazivu RTC nosi ime Knjaževac, ali se kao vlasnik i zastupnik pojavljuju lica iz Negotina, od koje je jedno povezano sa već spomenutom televizijom iz tog grada. Zanimljivo je i to da štampani mediji „Knjaževačka hronika“ do sada nije izdala niti jedan primerak novine.

Što se izvorno knjaževačkih medija tiče, na konkursu se NE pojavljuje „Knjaževacinfo“, sa kablovskom TV i portalom, koji je nedavno prestao sa radom. Ranijih godina, ovo lokalno glasilo je važilo za najomiljeniji izvor informisanja i u skladu sa tim je najviše sredstava dobijao na konkursima.

Enigma je i izostanak FKMS radija, koji je i dalje u etru, ali bez radnika koji bi proizvodili program. Ovaj radio je, u formi gradskog i festivalskog glasila, do Nove godine emitovao informativno-muzički program, za koga se smatralo da ima lepu budućnost. Onda je, iz totalno nepoznatih razloga, sve stalo.

Da sve ne prođe bez „domaćih snaga“, pobrinuli su se portal „Knjaževačke vesti“ i regionalni radio „Naxi M“. Po 800.000 dinara za ove medije, predlog je stručne komisije na ovogodišnjem konkursu.

Ostali novci građana, u rasponu od 100 do 600 „crvenih“ otići će portalima, radio i TV stanicama iz Niša, Zaječara, Beograda, Svrljiga i Bora. Iz Zaječara Radio „Magnum“ prošao je i na ovom konkursu.

Portal Sportskog saveza grada Zaječara Glassporta.rs dobio je novac i u Knjaževcu. Tu je i Belle Amie televizija, koja prolazi na svakom konkursu širom timočke krajine. Tu je TV Zona sa 600.000 dinara.

Za ovogodišnji konkurs namenjen medijima lokalna samouprava je, iz budžeta opštine, opredelila 11.495.000 dinara.

Pogledajte kako je proteko i konkurs za sufinansiranje medija u Zaječaru.

PRILOGPredlog Komisije – MEDIJI 2021

Izvor: KNJAZ PRESS i Glas Zaječara

Reklame