Reklame


Nakon dvogodišnje pauze održan je tradicionalni Timočki maraton. Ove godine izostao je takmičarski deo – organizovan obilazak dela staze.

Omladinsko planinarsko-smučarsko društvo „Dragan Radosavljević” iz Zaječara organizovalo je danas 5. „Timočki maraton”, koji je za razliku od ranijih godina nije imao takmičarski deo.

Milana Stanković, predsednik OPSD „Dragan Radosavljević“ kazala je za Glas Zaječara da je danas održan Timočki maraton po peti put.

„Timočki maraton održan je danas po peti put. Zbog korone bilo je pauze koja je trajala dve godine, pa smo sada nastavili tradiciju“, ističe ona.

Prema njenim rečima nisu mogli da obezbede stazu u celoj dužini od 67 kilometara, već smo obezbedili stazu do Felix romuliane, i učešće je uzelo oko 100 učesnika.

Takođe u okviru maratona organizovana je akcija za prikupljanje pomoći naše sugrađanke, Lenke, i kutije su se nalazile i na početku i na kraju staze.

Katarina Simeonović kaže da je prvi put na maratonu, i ističe da je oduševljena, pošto je ovo prilika da se spoje istorija i prirodne aktivnosti.

Ovogodišnji maraton imao je i humanitarni značaj, pošto se prikupljao novac za našu malu sugrađanku Lenku Ljubisavljević.

Reklame