Foto: Glassporta.rs
Reklame

Mnogo toga se promenilo od 2019. godine, kada je započeta sjajna manifestacija pod nazivom Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Sportski savez grada Zaječara bio je jedan od pionira i prvih organizatora u čijim gradovima su održane kvalifikacije za veliko finale. Od tada do danas pređen je veliki put, uloženo je i mnogo truda, pa ne treba da čudi da se od šest učesnika stiglo do 40, koliko ih se prijavilo za učešće u ovogodišnjem izdanju Seoskih igara, piše Glassporta.rs.

Sportski savez Srbije najavio je u sali Skupštine opštine Stari grad 5. sezonu Seoskih igara na kojoj učestvuje 40 opština, koja počinje 22. aprila i traje do prvog vikenda septembra kada je na programu veliko državno finale. Za razliku od prethodnih godina, očekuje nas čak osam regionalnih takmičenja sa kojih će samo pobednici obezbediti plasman u finale, a koji su na rasporedu prvog i drugog vikenda u avgustu, po završetku opštinskih takmičenja 30. jula.

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković nisu krili zadovoljstvo postignutim u minulom periodu.

„Sportski savez Srbije svakodnevno radi na stvaranju mogućnosti i prilika da svaki građanin Srbije, bez obzira gde živi i koliko godina ima može da se bavi sportom koji voli. Zbog toga, iz godine u godinu, raste popularnost Seoskih igara i taj projekat Sportskog saveza Srbije je postao za mnoge u Srbiji datum u sportskom kalendaru koji se s nestrpljenjem iščekuje. Seoske Igre su festival tradicije, promocija pravih vrednosti i fer pleja. Drago mi je što su grad Zaječar i opština Majdanpek od prvog dana sa nama, a naravno tu su i lokalne samouprave koje se ove godine priključuju takmičenju, Medveđa, Kikinda, Čačak, Lajkovac, Sopot, Bogatić, Leskovac, Kuršumlija, Ruma i Kragujevac“.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici teritorijalnih sportskih saveza gradova i opština učesnika, a Sportski savez grada Zaječara predstavljali su generalni sekretar Igor Božinović i predstavnici stručne službe Ljiljana Subić i Nikola Pavlović.

Pored standarnih deset disciplina, koje su obuhvatale mali fudbal, odbojku, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, narodno rvanje, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, šah i obaranje ruku, minule godine uvedena je i 11. disciplina – trka u džaku, koja ostaje sastavni deo takmičenja.

Ekipa Grljana četvorostruki je uzastopni pobednik Seoskih igara u Zaječaru, a zahvaljujući sjajnim rezultatima bila je i sva četiri puta učesnik velikog republičkog finala. Minule dve godine Grljanci su stizali do 3. mesta u Srbiji, a za samo jedan bod u generalnom plasmanu izmakla im je i glavna nagrada Sportskog saveza Srbije, komletno uređen teren za mali fudbal i rukomet.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame