Reklame

U Zaječaru su se danas okupile osobe obolele od cerebralne i dečje paralize, kako bi se nadmetale na šahovskom turniru u organizaciji CDP-a. Manifestacija pod simboličnim nazivom “Prijateljstvo”, okupila je 28 takmičara iz 7 organizacija.

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize organizovalo je danas Šahovski turnir osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom. Turnir sa početkom u 10 časova održan je u Hotelu Srbija TIS.

Na šahovskom turniru su učestvovali predstavnici 7 gradova iz Srbije, a ove godine je to četvrti turnir, koji ovo udruženje prvi put organizuje u Zaječaru, istakao je Ivan Simić, sekretar ovog udruženja.

„Danas se održava turnir u organizaciji CDP-a. Ovo je četvrti turnir do sada, i prvi u Zaječaru. Učestvovalo je sedam ekipa, iz sedam gradova. Učestvuju 28 igrača i četiri zamene. Zaječar je prošle godine bio treći, i sada očekujemo još bolji plasman“.

On je istakao da je ovaj turnir značajan za njihovo udruženje, pošto je veliki broj njihovih članova, zainteresvanih za šah.

Udruženje CDP, je jedno od najaktivnijih organizacija u Zaječaru, i pored akcije gde su delili garderobu, za petak planiraju dodelu 20 neuroloških kreveta za svoje članove, koji koriste ove krevete.