Reklame

Zaječarski „Crveni krst“ predano radi na pružanju pomoći ugroženim sugrađanima.

Na teren izlaze po prijavi građana, ali i po pozivu Gradske uprave Zaječar i drugih institucija, koje su u kontaktu sa našim najugroženijim sugrađanima.

„Svi mogu da nam se jave za pomoć. Mi ćemo videti na koji način Crveni krst može da pomogne. Za ono što mi sami ne možemo da rešimo mi se obraćamo drugim institucijama – sve dok ne nađemo rešenje“ – istakao je danas Vladan Marković, sekretar „Crvenog krsta“.

„Crveni krst“ može, i do sada je nebrojeno puta to i činio,    može da animira i okupi društvenu zajednicu, da uključi u rešavanje problema državu i sam grad Zaječar, ali i nevladin sektor – sve u službi pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

O povodu za današnji izlazak na teren Vladan nam je rekao sledeće:

„Nama se Gradska uprava Zaječar obratila sa molbom da vidimo na koji način možemo pomoći ovoj porodici koju ćemo danas posetiti. Mi smo spremili pakete sa sredstvima za higijenu, odećom i hranom, što je prvi korak u pružanju pomoći ovoj porodici. U procesu obrade je još nekoliko porodica, kojima nastojimo da pomognemo. Očekujemo da ćemo ovih dana imati još izlazaka na teren i da ćemo naći način da im pomognemo“.

Sa predstavnicima „Crvenog krsta“ uputili smo se ka porodici. Na vratima su nas dočekali roditelji desetomesečnog Vojislava, srdačno i sa osmehom na licu, uprkos svim poteškoćama.

Najviše ih muči nedostatak ogreva, kao i manjak novčanih sredstava, jer drugih prihoda osim socijalne pomoći trenutno nemaju, jer posla za glavu porodice trenutno nema.

Sopstveni krov nad glavom nemaju, pa su prinuđeni da deo skromnih primanja izdvajaju za stanarinu, koja nije velika, ali svaki dinar znači.

Sreću i razlog za život vide u svom Vojislavu, zbog koga se bore.

Predstavnici „Crvenog krsta“ iz Zaječara danas su obišli nekoliko porodica, i distribuirali pakete, što je samo deo svakodnevne rutine i borbe za pomoć najugroženijima.

Ovim putem apelujemo na sugrađane da „Crvenom krstu“ pomognu da dopre do onih koji su najugroženiji, jer često je najteži taj prvi korak koji vodi ka pomoći.

 

 

 

 


1 komentar